OMV Petrom a început revizia rafinăriei Petrobrazi, un proiect în valoare de peste 45 mil. euro

OMV Petrom a început pe 13 aprilie lucrările pentru revizia periodică a rafinăriei Petrobrazi, proiect în valoare de peste 45 milioane euro, cu o durată de aproximativ șase săptămâni.

În cadrul reviziei vor fi efectuate lucrări de mentenanță, inspecții și verificări ale instalațiilor, precum și investiții de modernizare la o serie de instalații principale ale rafinăriei.

După finalizarea lucrărilor de modernizare planificate pentru acest an, durata dintre două revizii va creşte la patru ani, următoarea revizie fiind planificată pentru 2022. Înainte de 2014, astfel de revizii aveau loc anual, iar după finalizarea programului de modernizare a Petrobrazi, perioada dintre două revizii a fost extinsă la doi ani, arată compania controlată de grupul austriac OMV.

„Această revizie are în spate doi ani de planificare. Vrem să vă asigurăm că, deși rafinăria va fi oprită timp de șase săptămâni, am luat măsuri astfel încât acest lucru să nu afecteze reţeaua de distribuţie carburanţi. În cadrul reviziei sunt planificate zeci de mii de intervenții. Lucrările de mentenanță și modernizare ce urmează a fi realizate ne dau certitudinea că rafinăria va funcționa în condiții de siguranță și în următorii patru ani, iar impactul asupra mediului se va reduce și mai mult. De asemenea, estimăm că revizia rafinăriei Petrobrazi va avea un impact benefic asupra economiei locale, circa 80% din companiile implicate provenind de pe plan local”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Oil.

Bugetul pentru acest proiect este de peste 45 de milioane de euro, care se adaugă celor peste 1,5 miliarde de euro investiți în modernizare la Petrobrazi, în perioada 2005-2017.

Rafinăria Petrobrazi, cu o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone de țiței anual, este una dintre cele mai importante unități de acest tip din țară. Producția Petrobrazi poate acoperi necesarul de carburanți anual pentru trei milioane de autovehicule.

German
Citește articolul precedent:
UBC 2 Openville Timisoara
Ness Digital Engineering a ajuns la 100 de angajaţi în Timişoara şi la 2.800 mp în clădirea UBC 2 din ansamblul mixt Openville

*creştere de până la 200 – 300 de ingineri, pe termen mediu spre lung Ness Digital Engineering a ajuns la...

Închide