OMV Petrom lansează un nou proiect de dezvoltare a competențelor digitale pentru angajați

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, anunță lansarea unui proiect de dezvoltare a competențelor digitale ale angajaților, cu o valoare totală de circa 2 milioane lei.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European și se derulează pe o perioadă de 18 luni, începând cu anul acesta.

„Transformarea digitală a OMV Petrom este un proces care se bazează atât pe implementarea de noi tehnologii, cât și pe crearea unei culturi și a unei mentalități digitale în rândul angajaților. Această abordare, orientată spre inovație și agilitate, susține compania să se adapteze la evoluțiile de la nivel global prin care trece sectorul energetic”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Programul „Digital Training Skills” se bazează pe trei piloni: adoptarea tehnologiilor digitale, promovarea unei culturi pentru schimbare și adoptarea competențelor digitale IT globale.

Cursurile de pregătire vor avea ca scop formarea de competențe avansate în domeniile sistemelor energetice de monitorizare și informație, securității cibernetice a infrastructurii critice și știința datelor.

Peste 300 de angajați vor beneficia de programul de pregătire. Dintre aceștia, circa 25% vor fi femei, iar minim 5% vor fi angajați cu vârste cuprinse între 54 și 65 de ani.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de aproximativ 32 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2020.

German
Citește articolul precedent:
Alukönigstahl susține standardul Nearly Zero Energy Buildings în construcții

Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) clădirile nou-construite nu trebuie să consume energie, fapt obligatoriu prin legislația care a...

Închide