OMV Petrom și Renovatio instalează cel puțin 40 de stații de reîncărcare pentru mașinile electrice în benzinăriile OMV și Petrom

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, împreună cu Renovatio, operatorul celei mai mari rețele de stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice din România, vor instala, până la sfârșitul anului 2022, cel puțin 40 de stații de reîncărcare rapidă și ultra rapidă în stațiile OMV și Petrom din România.

„Mobilitatea electrică este un proiect pe termen lung și vine în întâmpinarea unei cereri tot mai variate pentru transportul rutier. În ultima perioadă, vedem că din ce în ce mai mulți români optează pentru autovehicule electrice și hibride. Chiar dacă în România, în prezent, numărul acestor vehicule este redus, perspectivele sunt ca mobilitatea electrică să devină o opțiune pe scară largă, în special pe distanțe scurte. Iar noi ne pregătim să asigurăm, în următorii ani, infrastructura necesară pentru diverse opțiuni de mobilitate”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.

Toate locațiile vor avea cel puțin o stație de reîncărcare cu o putere de minim 50kW, iar cel puțin 20 dintre acestea vor avea stații de reîncărcare cu o putere instalată de 350 de kW. Acestea din urmă vor forma cea mai extinsă rețea de stații de reîncărcare ultra rapidă din România.

„Sustenabilitatea este conceptul care stă la baza activității Renovatio fie că vorbim de proiecte de energie regenerabilă, furnizarea de energie verde către clienții noștri sau serviciile de încărcare pentru vehiculele electrice. Credem în mobilitatea electrică și dezvoltăm infrastructura de stații de încărcare rapidă la nivel național. Am construit rețeaua e-charge pentru clienții care își desfășoară activitatea într-un ritm alert, pentru care timpii reduși de încărcare și proximitatea stațiilor sunt o nevoie cotidiană. În acest fel, ne aducem contribuția la obiectivul strategic european de reducere al emisiilor de carbon la care a aderat și țara noastră”, a spus Alexandru Teodorescu, Managing Partner Renovatio.

Stațiile de reîncărcare vor fi amplasate cu prioritate de-a lungul coridoarelor din Rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) din România, cât și în zone urbane.

În urmă cu patru ani, OMV Petrom a fost prima companie de energie din România care, în cadrul unui proiect pilot, a instalat prima stație de reîncărcare rapidă pentru mașinile electrice, într-o stație de distribuție carburanți OMV.

În anul 2020, OMV Petrom a anunțat că va instala, până la finalul anului 2021, alte 40 de stații de reîncărcare în stații de distribuție OMV și Petrom din România și Bulgaria.

German
Citește articolul precedent:
TERRA România vizează o creștere de 15% a afacerilor în 2021

TERRA România, parte a grupului austriac TERRA Holding, unul dintre cei mai importanți distribuitori pe piața de utilaje terasiere, de...

Închide