OVES Enterprise, start-up de dezvoltare de software din Cluj, deschide în Germania primul birou din afara țării

Mihai Filip, CEO OVES Enterprise

OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, deschide la Munchen, Germania, primul birou în afara țării, ca parte a strategiei de extindere la nivel internațional ce vizează prezența în cinci țări până la finalul anului: Germania, SUA, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Spania.

Extinderea în Germania vine pe fondul necesității de consolidare a relațiilor cu clienții existenți și a promovării serviciilor OVES Enterprise în piețele vorbitoare de limba germană din regiunea DACH (Germania, Austria, Elveția).

„În prezent, avem 20 de clienți în afara României, 10 dintre aceștia fiind în Germania. De aici și dorința de înființare a unui birou OVES Enterprise în Munchen. De asemenea, 80% din cifra de afaceri de anul trecut a fost generată de business din afara țării, iar odată cu extinderea la nivel internațional estimăm că ponderea va fi majorată spre 95%”, a declarat Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

Anul trecut, cifra de afaceri OVES Enterprise a crescut de 4 ori, ajungând la aproximativ 14 milioane de lei. În 2022, compania din Cluj își propune cel puțin dublarea veniturilor, ținta asumată fiind de 30 de milioane de lei.

Planurile de dezvoltare ale OVES Enterprise pentru acest an vizează inclusiv dublarea numărului de angajați, pentru a susține extinderea pe piața internațională a companiei și angrenarea în proiecte cu complexitate tot mai ridicată. Astfel, de la 68 de membri, în 2021, echipa urmează să ajungă la 130 la finalul lui 2022. Majoritatea angajaților OVES Enterprise sunt dezvoltatori de software cu experiență de peste 10 ani, au expertiză tehnologică foarte diversă şi o acoperire de amploare a industriilor în care au lucrat.

OVES Enterprise a fost  înființată în anul 2015 la Cluj-Napoca. Începând cu anul 2019, strategia OVES a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituții guvernamentale internaționale, compania devenind partener tehnologic pentru proiecte complexe și sofisticate din punct de vedere tehnologic.

În prezent, 80% din cifra de afaceri a  companiei este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenței artificiale și big data.

German
Citește articolul precedent:
Cristian Secoșan va fi noul director general al Delgaz Grid SA, de la 1 aprilie

Cristian Secoșan va prelua la începutul lunii aprilie rolul de director general al Delgaz Grid și pe cel de director...

Închide