Parteneriat strategic între OMV Petrom și Ford

OMV Petrom, parte a grupului austriac OMV și Ford România au semnat un memorandum de înțelegere pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic, o primă inițiativă vizând alimentarea tuturor vehiculelor EcoSport asamblate la Craiova, înainte de a ieși din fabrică, cu carburanți Petrom.

Memorandumul definește principalele aspecte ale cooperării dintre cele două branduri, care pornesc de la acțiuni comerciale comune, cum ar fi alimentarea cu carburanţi Petrom a autovehiculelor produse la fabrica Ford din Craiova şi vor continua cu un studiu de piaţă dedicat nevoilor de mobilitate ale familiilor tinere din România.

O altă direcţie de cooperare vizează implicarea în iniţiative comune pentru dezvoltarea învăţământului profesional.

„Acest memorandum reprezintă punctul de plecare pentru colaborarea viitoare între Petrom, brandul de încredere al românilor şi Ford, două branduri importante în peisajul de afaceri românesc, amândouă activând în industrii cu un impact semnificativ asupra dezvoltării economice a României. În cazul Petrom, vorbim de investiţii de circa 1 miliard de euro pe an şi contribuţii la bugetul de stat de circa 2 miliarde de euro anual. Prin parteneriate strategice, cum este cel cu Ford România, avem un contact direct cu industria auto, foarte importantă pentru noi în calitate de producători de carburanți”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

Primele demersuri în cadrul parteneriatului vizează alimentarea cu carburanți Petrom, produși în România, a noilor autoturisme Ford EcoSport, model a cărui producţie a fost lansată oficial pe 12 octombrie la fabrica deținută de constructorul auto american Ford în Craiova.

Vehiculele pleacă din fabrică alimentate inițial cu carburanți Petrom. După semnarea acestui memorandum, în incinta fabricii de la Craiova va funcționa o stație de alimentare cu carburanți Petrom destinată liniei de producție.

German
Citește articolul precedent:
Lufthansa
Din octombrie 2017, zboruri directe Lufthansa între Frankfurt și orașele Cluj și Timișoara

Pentru prima dată, Lufthansa va avea zboruri din ambele destinații către cel mai mare hub al său din Frankfurt O...

Închide