Participă la joc conștient și atent

Business People and Jigsaw Puzzle Pieces
Foto: Rawpixel/ Depositphotos.com

Am discutat în articolele trecute despre roluri și despre jocurile care se joacă într-o companie. De fapt, nu ne-am schimbat prea mult de când eram copii și ne jucam în nisip; jocurile noastre au devenit între timp doar mai complexe. Ce puteți face acum, concret, pentru a juca mai bine jocurile care se desfășoară în cadrul firmei dvs. sau, și mai bine, pentru a le folosi în propriul dvs. avantaj?

1. Conștientizarea faptului că participați la joc aduce cu sine aproape în mod automat o schimbare. Ce înseamnă a juca conștient? În calitate de fin observator distingeți mai bine între jocurile constructive și cele destructive sau, dacă vă doriți sau dacă sunteți luat captiv, să jucați ceea ce se joacă. Să luăm exemplul jocului „Mobbing”. Acesta este un joc destructiv, în care un angajat este criticat permanent. Dacă dvs. înșivă sunteți persoana în cauză, faceți o pauză și priviți terenul de joc. Întrebați-vă de ce ați ajuns în această situație, în care alții joacă un astfel de joc cu dvs. Este posibil să aveți un sentiment de inferioritate, iar rolul dvs. de victimă, pe care îl jucați deja de atâta timp, să vă fi atras în acest joc destructiv, precum metalul este atras de un magnet. Vă sugerez să priviți această situație ca pe o ocazie de a schimba ceva la dvs. Făcând acest lucru, veți observa că și jocul se schimbă. Cu cât deveniți mai conștienți, cu atât veți observa mai multe posibilități de a răspunde provocărilor jocului sau chiar de a fi dvs. înșivă cel care schimba jocul în firma dvs.

2. Multe jocuri pe care le jucați sau trebuie să le jucați la locul de muncă cauzează stres. De aceea, iesiți conștient, din când în când din joc, pentru câteva momente scurte, rămâneți singuri sau, dacă sunteți cu alți „coechipieri”, luați-vă un moment de liniște. Practic, scoateți-vă puțin din priză și încercați să realizați că, de fapt, jucați doar un joc. Atunci când vă reluați rolurile și jocul, dobândiți o altă înțelegere. În situații dificile ale jocului, luați o pauză, poate face miracole. Există companii care au început să practice aceste momente de liniște indusă, pentru a ajunge la stări aprofundate de cunoaștere și înțelepciune. Dacă vi se pare greu să stați liniștiți sau dacă acest lucru vi se pare prea abstract, atunci încercați să folosiți următorul exercițiu:

Vă rog să închideți ochii și să vă concentrați asupra respirației dvs., inspirați de câteva ori liniștit – inspirați și expirați, inspirați și expirați… Alegeți un moment și inspirați o dată foarte adânc și expirați încet, până când plămânii dvs. sunt complet goi. Opriți-vă scurt și nu inspirați direct mai departe: Conștientizați pur și simplu doar acest moment de gol. Repetați acest exercițiu de mai multe ori. La expirarea completă, puteți să rostiți pentru întărire: „Da, sunt de acord!”. Savurați momentele de relaxare și lăsați schimbările energetice să aibă efect asupra dvs.

Prin acest lucru ați întrerupt pur și simplu cursul jocului, v-ați scos din priză. Este ca și cum ați intrat într-o cameră goală, dar în care totul există. Nu analizați prea mult, savurați doar ceea ce trăiți. În momentul în care ați expirat complet este aproape ca și cum viața dvs. ar fi pusă pentru scurt timp pe pauză. Dacă efectuați acest exercițiu în mod regulat, atunci veți vedea că în scurt timp liniștea apare în viața dvs. Această liniște vă permite să porniți din nou, dar de această dată cu o altă stare de spirit. Putem compara aceast exercițiu cu a fi în ochiul uraganului, unde domnește liniștea, indiferent de cât de furtunoasă este atmosfera în birou, în jurul dvs. După acest moment de pauză în mijlocul furtunii, reintrați în joc și s-ar putea să aveți satisfacția de a-l vedea cu alți ochi. Este posibil să realizați unele lucruri și să aveți anumite revelații care vă vor deveni repere valoroase.

3. Manifestați-vă cât mai des umanitatea și autenticitatea, spuneți ceea ce gândiți sau simțiți cu adevărat. Acest lucru face minuni și vă apropie de alți oameni „de la locul de joacă“. În mod interesant, de cele mai multe ori întâlnim așa ceva în situații extreme, de exemplu la Campionatul Mondial de Fotbal sau la o înmormântare. În primul caz este vorba despre bucurie și entuziasm împărtășit, în al doilea despre tristețe sinceră.

4. Jucați rolurile, în caz că vă plac, cu eleganță, deci cu un cod care constă în valori de bază precum respect, toleranță, inteligență emoțională, o înțelegere vizavi de ceea ce este posibil și cu un simț adânc pentru adevăr. Acest lucru este interesant, în principal, pentru jucători avansați. Poate nu puteți întotdeauna să schimbați jocul sau chiar tabla de joc, dar aveți întotdeauna controlul atitudinii dvs. Renumitul psihoterapeut austriac și întemeietor al psihoterapiei, Victor Frankl, a spus odată: „Ultima libertate a omului este alegerea atitudinii”. El însuși a supraviețuit astfel, mai mulți ani, într-un lagăr de concentrare.

5. Nu vă luați rolurile și jocurile prea în serios. Acestea oricum nu sunt de durată. Faceți uz de unul dintre atuurile noastre cele mai mari: umorul. Râdeți din când în când și de dvs. înșivă, de cât de în serios păreți să luați totul. Cel mai bine îi merge aici arhetipului clovnului: el poate să se strecoare în toate rolurile, fără a fi dependent de acestea. Se află astfel deasupra jocului, devine liber. În cariera mea de trainer am întâlnit în mod regulat astfel de „clovni”, care își puteau lua libertăți pe care nici măcar consiliul director nu le avea.

Observați, experimentați, poate va merge și, ca mine, fiți dispuși să descoperiți în timp roluri noi. Repertoriul dvs. se va dezvolta, iar datorită interpretării diverselor roluri, jocul devine dintr-o dată și mai interesant. Vă doresc distracție plăcută!

Scurt Curriculum Vitae

Dr. Michael Schroeder, născut în anul 1963, a studiat științe economice în Münster şi în Paris şi a obţinut doctoratul în Saarbrücken în domeniul „mass-media internaţională”. Timp de aproape două decenii, el a lucrat pentru companii internaționale, cel mai recent ca director general pentru Burda România. La sfârşitul anului 2009, el a părăsit „lumea corporativă” şi de atunci se dedică vocaţiei sale reale: în anul 2011, el a fondat propria agenţie Linarson şi oferă consultanţă managerilor de top în calitate de coach, în vederea identificării propriilor căi de dezvoltare profesională şi personală. Programul iniţiat de el, denumit „Măiestria personală”, combină consultanţa clasică de afaceri cu şedinţe de coaching pentru transformarea personalităţii. Această combinaţie este oferită nu doar în activitatea individuală, ci şi ca un modul practic în cadrul seminarelor speciale pentru manageri.

de Dr. Michael Schroeder

German
Citește articolul precedent:
Flota glo
Flotă record de 135 MINI livrată în România către British American Tobacco

Sfârşitul de an a marcat vânzarea unei flote fără precedent pentru BMW Group România şi dealerul MINI Automobile Bavaria Group:...

Închide