Mai multe hoteluri și pensiuni din Deltă, care cumulează peste 1.000 de locuri de cazare, și-au anunțat intenția de a rămâne deschise pentru a primi turiști de Crăciun și Revelion, capacitatea de cazare disponibilă dublându-se astfel față de anul trecut, potrivit unui studiu al Green Village, resortul de 4 stele din Sfântu Gheorghe administrat de grupul Eurolines.

Hotelierii se așteaptă ca din ce în ce mai mulți turiști, inclusiv o parte dintre cei cu vouchere de vacanță, care n-au mai găsit loc la mare în vară, să aleagă Delta pentru Crăciun și Revelion, o destinație mai ieftină, mai caldă și mai puțin aglomerată decât stațiunile montane în perioada sărbătorilor de iarnă.

Câteva hoteluri importante și mai multe pensiuni din Deltă rămân deschise în acest an pentru sărbătorile de iarnă, în timp ce o parte dintre structurile de cazare din această destinație și-au închis deja porțile, iar cealaltă parte își va închide porțile la jumătatea lunii octombrie.

Cu toate acestea, structurile de cazare care rămân deschise până pe 3 ianuarie, pentru a putea organiza și Crăciunul, și Revelionul, cumulează peste 500 de camere, respectiv mai mult de 1.000 de locuri. Prin comparație, anul trecut, de Crăciun și Revelion au fost disponibile în Delta Dunării doar circa 500 de locuri de cazare.

„Deja, din această toamnă se constată o creștere cu 25% a cererii pentru Delta Dunării. Acum, la jumătatea lunii septembrie, avem un grad de ocupare de 75% față de peste 65% anul trecut, iar pentru luna octombrie estimăm că resortul va fi ocupat în proporție de 45%, comparativ cu 22% în octombrie 2017”, a declarat Laurențiu Butuc, directorul general al Green Village Resort.

Numărul turiștilor care vin în Deltă în perioada de iarnă este mai mare din mai multe motive: vin din ce în ce mai mulți turiști străini, companiile românești organizează diverse evenimente în această perioadă, iar numărul celor care aleg Delta pentru Crăciun și Revelion, în detrimentul stațiunilor montane, crește puternic, în contextul în care un sejur în Deltă este mai ieftin de Revelion decât în miezul verii, în timp ce sărbătorile de iarnă în stațiunile de la munte sunt cele mai scumpe din an.

La Green Village, de exemplu, un pachet de trei nopți de cazare de Crăciun, cu pensiune completă, cu mese tradiționale şi program de entertainment, costă 230 de euro de persoană, iar un pachet similar de Revelion are prețul de 335 de euro de persoană.

„În Deltă nu este atât de frig iarna sau, oricum, nu atât de frig ca la munte. Oamenii vin aici pentru sărbătorile de iarnă ca o alternativă la aglomerația, agitația și prețurile mari de pe Valea Prahovei. Vin pentru experiență, pentru un altfel de Crăciun sau Revelion. Vremea este mai blândă, iarna este ca o toamnă întârziată, Dunărea nu îngheață până la jumătatea lunii ianuarie, iar turiştii se pot plimba cu barca, pot pescui și pot observa păsările prădătoare. Ne așteptăm ca în următoarele două luni, dar mai ales de Crăciun și Revelion, să avem un număr important de turiști cu vouchere de vacanță”, a mai spus reprezentantul Green Village Resort.

Cei care iubesc natura vor constata că în această perioadă păsările prădătoare vin să poposească în Deltă și că aici se pot derula diverse activități, de la pescuit clasic şi vânătoare, până la excursii cu barca, vizite la diverse site-uri arheologice, mănăstiri și biserici. Pe lângă cele de mai sus, turiștii se pot bucura de spa & saună, fitness, kid’s club, book lounge, brasserie și cinema.

Iar cei care iubesc gastronomia vor descoperi un mix de preparate unic în România. În Deltă, mâncarea este gătită în continuare după rețete vechi, păstrate nealterate de către locuitori. Nicăieri în altă zonă, preparate precum borșul de pește, scrumbia la plită, storceagul, salata de icre nu au aceeaşi savoare. Acestea sunt doar câteva dintre  mâncărurile preferate de către turiștii care călătoresc în Delta Dunării.

Resortul Green Village 4* din localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării are 90 de camere duble, fiecare cu o terasă generoasă, apartamente cu 2 și 3 dormitoare și penthouse-uri cu vedere la lacurile și canalele Dunării. 2018 este cel de-al patrulea an de funcționare al Green Village Resort, de la preluarea sa de către Eurolines, fiind și prima investiție în hotelărie a grupului condus de Dragoș Anastasiu.

Green Village Resort 4* a încheiat anul trecut cu o cifră de vânzări de aproximativ 2,2 milioane euro, cu 22% mai mare faţă de anul precedent. Numărul de turişti români şi străini care au vizitat resortul a crescut în 2017 cu 10% comparativ cu 2016 și a depășit 11.000 persoane. Pentru 2018, Green VillageResort 4* estimează o cifră de vânzări mai mare cu 15% față de nivelul din 2017 şi va continua investițiile, bugetate la aproximativ 300.000 euro.