Peste 900 de persoane s-au înscris la cea de-a zecea ediție a Forumului Investitorilor Individuali, organizat de Bursa de Valori București

Forumul Investitorilor Individuali, eveniment de referință organizat de Bursa de Valori București (BVB) și partenerii instituției, a reușit să trezească interesul a peste 900 de persoane, care s-au înscris pentru a lua parte la cel mai important forum național de educație financiară în domeniul investițiilor.

Specialiști ai pieței de capital din rândul companiilor de brokeraj, fondurilor de investiții, fondurilor de pensii și companiilor listate alături de analiști au fost speakeri la cea de-a zecea ediției a Forumului, care a avut loc pe 16 noiembrie în București.

„Bursa nu este un loc exotic, ci o oportunitate pentru toți românii să investească. Bursa ar trebui să aibă un loc serios în economie și ne-am dori ca toți românii să își țină economiile în valori mobiliare. Piața de capital nu trebuie să fie un experiment, trebuie să fie locul principal în care să ne păstrăm banii pe termen lung”, a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.

„Principiul de a nu pune toate ouăle în acelaşi coş, de a nu risca toţi banii în aceeaşi zonă, pe aceeaşi clasă de active, este un principiu universal valabil. Este esenţial să investim în mod regulat şi nu neapărat sume foarte mari. Dacă investim în mod regulat, diversificat și suntem disciplinaţi, atunci avuția noastră financiară are toate șansele să crească. Spre exemplu, randamentul total (BET-TR incluzând dividendele) al investiției în acțiuni a fost de peste 200% în echivalent euro pentru perioada septembrie 2012-noiembrie 2019”, a declarat Lucian Anghel, Președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Forumul Investitorilor Individuali este un eveniment de referință organizat de Bursa de Valori București începând cu anul 2013, cu misiunea de a populariza piața de capital în rândul persoanelor fizice. Forumul este adresat tuturor celor care doresc să beneficieze de acces direct al speakeri de înaltă calitate din domeniul financiar și să obțină mai multe cunoștințe despre ce presupun investițiile directe sau indirecte la bursă.

Florin Cepraga, Senior PR Specialist, Bursa de Valori București

German
Citește articolul precedent:
Închide