Philip Morris a început producția rezervelor de tutun HEETS la fabrica din Otopeni

Producătorul de țigarete Philip Morris a anunțat lansarea producției de rezerve de tutun destinate încălzirii HEETS la fabrica din Otopeni, unde derulează un proiect de retehnologizare în valoare de aproape jumătate de miliard de euro.

În vara acestui an, Philip Morris International a anunțat că va investi 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni într-o unitate de producție a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu dispozitivul IQOS, care încălzește tutunul în loc să îl ardă. Investiția presupune și crearea de 300 noi locuri de muncă, în plus față de cei peste 670 de angajați actuali ai fabricii.

„Dintre fabricile care au început, în acest an, procesul de transformare din unități care produc țigarete în fabrici care produc rezerve din tutun pentru IQOS, fabrica din Otopeni este prima care a început producția. Fabrica din România va deservi mai multe piețe din Uniunea Europeană, dar și din Asia, unul dintre primele exporturi fiind către Japonia”, a declarat Herman Van Staalduinen, Operations Director Philip Morris România.

Procesul retehnologizării fabricii din România a început în acest an, prin instalarea de echipamente tehnologice noi cu ajutorul cărora a fost demarată o primă fază a producției. O altă etapă importantă în procesul de transformare a presupus recalificarea profesională a angajaților actuali.

Procesul de transformare va fi încheiat până în 2020, prin extinderea cu încă o secție de procesare a tutunului.

“Poziționarea fabricii în context geografic și performanțele acesteia demonstrate de-a lungul timpului sunt atribute ce au făcut firească decizia de a investi în România. Cei peste 3,7 milioane de utilizatori IQOS la nivel global și numărul în creștere continuă a celor care aleg această metodă de a consuma tutunul la nivel local nu fac decât să certifice viziunea pe termen lung pe care ne-am asumat-o, de a contribui la crearea unui viitor fără fum, în România”, a adăugat Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris România.

Începând cu anul 2008, Philip Morris International a anunțat că, începând din anul 2008, a angajat peste 400 de oameni de știință și a investit peste 3 miliarde de dolari în cercetare și în dezvoltarea de produse noi.

Philip Morris International a deschis o reprezentanță oficială în București în 1993, și, patru ani mai târziu, a început construcția unei fabrici în Otopeni. În 2015, compania a lansat tehnologia IQOS pe plan local, ca parte a unei strategii pentru produse cu potențial de risc redus, dispozitivul fiind disponibil acum in top 16 orașe din România.

German
Citește articolul precedent:
Catalin Draguleanu
Sectorul privat, principalul motor de creștere al vânzărilor pentru cazanele ELCO

ELCO, brand german aflat în portofoliul Ariston Thermo Group, continuă proiectele de furnizare a sistemelor destinate aplicațiilor comerciale, industriale sau...

Închide