Porsche Engineering închiriază 3.500 mp de spații de birouri în Cluj-Napoca

Vivido Cluj-Napoca

Producătorul de software pentru industria automotive Porsche Engineering Romania, subsidiara locală a Porsche Engineering Group, a închiriat o suprafață de 3.500 de metri pătrați de spații de birouri moderne în proiectul Vivido din Cluj – Napoca, cea mai mare suprafață preluată în ultimele 12 luni în cea mai mare piață regională de birouri din afara Bucureștiului.

Porsche Engineering va prelua 2.200 metri pătrați de spații de birouri în perioada imediat următoare, iar o suprafață adițională închiriabilă de 1.300 metri pătrați va fi preluată în 2020, în cadrul unei tranzacții intermediate de Coldwell Banker Transilvania, biroul local al companiei de consultanță imobiliară Coldwell Banker Romania.

„Tranzacția încheiată de către Porsche Engineering Romania este una extrem de importantă nu doar pentru Cluj – Napoca cât și la nivel național, deoarece arată că România și Clujul în al doilea rând nu reprezintă doar o destinație pentru sedii secundare sau pentru activități de tip back office și BPO – Business Process Outsourcing. Forța de muncă înalt calificată și creșterea economică generală din Cluj – Napoca fac ca orașul să fie foarte atractiv pe segmentul de cercetare și dezvoltare de produse și estimăm că vom asista la noi tranzacții de acest tip în viitor”, a declarat Cristian Șimon, director Office Division în cadrul Coldwell Banker Transilvania.

Închirierea noii suprafețe de birouri va permite Porsche Engineering Romania să își mărească de peste trei ori echipa locală, o nouă creștere a numărului de specialiști care lucrează în cadrul companiei fiind deja prevăzută pentru anul 2020. La momentul deschiderii subsidiarei locale în 2016, compania avea în România șapte angajați.

„Cluj-Napoca este Silicon Valley-ul României și decizia Porsche Engineering de a se dezvolta aici este astfel una logică. Vom continua să ne dezvoltăm activitatea din România, am încheiat deja de mai mulți ani partneriate cu instituțiile de învățământ superior din Cluj-Napoca și dorim de asemenea să continuăm să atragem cei mai buni ingineri din România, care își doresc să facă parte din echipa uneia dintre cele mai inovatoare companii și să dezvolte soluții software de top pentru industria automotive”, a declarat Marius Mihailovici, location manager Porsche Engineering Romania.

Compania este una dintre cele patru filiale ale Porsche Engineering Group, deținut integral de constructorul auto german Porsche AG. Porsche Engineering Romania este specializată în dezvoltarea de software pentru industria auto și este o parte importantă a serviciilor de inginerie integrată ale Porsche Engineering din întreaga lume.

German
Citește articolul precedent:
Un nou manager la conducerea Gealan România

Grupul german Gealan Fenstersysteme, unul dintre cei mai mari producători de sisteme de ferestre din PVC, l-a numit pe Sorin...

Închide