Porsche România intră pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice

Porsche România, cel mai mare importator auto din România, intră pe piața stațiilor de încărcare a mașinilor electrice, prin marca MOON, deținută de Allmobil GmbH, parte a Porsche Holding Salzburg.

Stațiile permit alimentarea oricărui model de mașină electrică sau hibrid plug-in disponibil pe piață.

„Ofensiva electrică transformă piața și obiceiurile utilizatorilor auto. Cel mai bun exemplu vizează alimentarea mașinii. Estimăm că în circa 70% dintre cazuri șoferii de mașini  electrice și hibrid plug-in vor alimenta cu ajutorul unor instalații de uz casnic sau stații de mare putere instalate în parcuri de birouri sau clădiri comerciale. MOON oferă o paletă largă de produse care răspund acestei nevoi”, a declarat, într-un comunicat, Brent Valmar, director general Porsche România.

Compania estimează că până la finalul acestui an va livra clienților aproximativ 250 de stații de uz casnic și 30 de stații de mare putere.

„Infrastructura pentru mașini electrice și hibride plug-in se va dezvolta considerabil în următorii ani. Stațiile de încărcare MOON permit conectarea la sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, facilitând trecerea spre un viitor cât mai prietenos cu mediul înconjurător”, a declarat Elmar Geisler, director general Porsche România.

Comenzile pentru produsele MOON pot fi plasate online. De asemenea, produsele sunt disponibile ca accesorii la oricare dintre distribuitorii Porsche România.

MOON aduce pe piață o întreagă gamă de stații de încărcare, de la încărcător mobil până la stații de încărcare de mare putere, cu capacitate de stocare. Puterile variază de la 11 kW până la 300 kW.

Prețurile stațiilor de uz casnic variază de la 800 la 1.400 de euro, în funcție de putere și dotări.

Porsche România, filiala locală a Porsche Holding GmbH din Salzburg, este importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA și Volkswagen Autovehicule Comerciale. În cei peste 21 de ani de activitate pe piața locală, Porsche România a vândut peste 500.000 de mașini.

German
Citește articolul precedent:
Închide