Portofoliul de spații industriale deținut de CTP în România atinge pragul de un milion de metri pătrați

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, este prima companie de pe piața locală care atinge pragul istoric de un milion metri pătrați suprafață construită.

Anul trecut, dezvoltatorul a înregistrat cel mai rapid ritm de creștere de la intrarea pe piața românească, finalizând peste 300.000 metri pătrați de clădiri noi destinate activităților de depozitare și producție.

„Sunt bucuroasă că am revenit în cadrul CTP în momentul marcării acestui prag important – atingerea a 1 milion metri pătrați construiți în România. Este un prag psihologic, iar echipa CTP a muncit enorm pentru obținerea acestui rezultat extraordinar. Avem planuri importante pentru a crește și mai mult în perioada următoare”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP Romania.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu un milion metri pătrați suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda. Cota de piață a companiei în România este de 27%, calculată la un stoc total de spații moderne de 3,7 milioane metri pătrați.

Dezvoltatorul și-a majorat anul trecut și numărul de clienți, ajungând la 50 de chiriași în parcurile deținute pe plan local. Dintre aceștia, 85% sunt companii active în domeniul logistic, iar 15% sunt companii de producție.

„În 2019 ne propunem să turăm motoarele la o viteză chiar mai mare și să ne întărim poziția de lider de piață. Ținta este să continuăm să creștem portofoliul la nivel local, iar pe plan internațional să facem pași importanți pentru a ne îndeplini obiectivul fixat pentru finalul lui 2020: să ajungem la 10 milioane metri pătrați construiți în toate parcurile pe care le deținem la nivel de grup”, a spus, la rândul său, Remon Vos, CEO al CTP.

Unul dintre principalele obiective ale dezvoltatorului rămâne extinderea CTPark Bucharest West, gândit pentru a deveni cel mai mare parc industrial din România și din Europa Centrală. În prezent, CTPark Bucharest West are o suprafață construită de 400.000 metri pătrați și este planificat să atingă un milion metri pătrați în următorii ani, ceea ce va transforma România într-un nod logistic în Europa de Est.

Până în prezent, CTP a investit peste 500 de milioane de euro în dezvoltarea portofoliului din România, bugetul pentru acest an plasându-se la aproximativ 120 de milioane de euro. Banii vor fi alocați atât pentru construcții, cât și pentru achiziții.

Până în 2021, dezvoltatorul estimează că portofoliul din România va ajunge la aproximativ 1,5 milioane metri pătrați.

La nivel de grup, CTP deține cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu cinci milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 90 de puncte strategice.

German
Citește articolul precedent:
Cine sunt primii speakeri străini confirmați la Tomorrow@Work?

Companiile se străduiesc să construiască strategii și o traiectorie pentru performanță la nivel organizațional, unde intervine rolul departamentului de HR....

Închide