Producătorul de cărămizi Brikston intră în portofoliul austriecilor de la Leier

Grupul austriac Leier, activ în domeniul producției de materiale de construcții, cel imobiliar, al construcțiilor, utilajelor și matrițelor, precum și pe segmentul distribuției de automobile, preia producătorul de cărămizi Brikston de la fondul de investiții CEECAT Capital.

„Această tranzacție marchează o etapă importantă în dezvoltarea afacerilor fondului CEECAT Capital în zona emergentă a Europei, demonstrând capacitatea noastră de a face investiții de succes și de a obține o rentabilitate sănătoasă în urma vinderii participațiilor noastre din regiunea Balcanilor, lăsând în urma noastră companii mai puternice și mai sănătoase. Credem cu tărie că grupul Leier, sub conducerea domnului Michael Leier, va contribui la următoarea etapă de dezvoltare a Brikston în consolidarea succesului său pe piața din România”, a declarat, într-un comunicat, Florian Huth, partener în CEECAT Capital.

În cadrul acestei operațiuni, CEECAT Capital, unul dintre fondurile importante de investiții care se concentrează pe piețele emergente din Europa și Asia Centrală, vinde grupului austriac participația de 98,3% deținută la compania ieșeană. CEECAT Capital a preluat 85% din capitalul Brikston în iulie 2014, mărindu-și ulterior deținerea prin delistarea companiei de pe fosta piață de capital Rasdaq.

„Ne dorim de mult timp să ne dezvoltăm în România și să creștem prezența noastră în această țară. Brikston, prin performanța pe care a dovedit-o până acum, ne va permite să oferim clienților noștri o gamă mai largă de produse și să menținem standardele înalte de calitate cu care i-am obișnuit până acum. Urmărim să dezvoltăm prezența Leier în România prin investiții permanente, prin care să putem acoperi potențialul de dezvoltare din această țară”, a afirmat, la rândul său, Michael Leier, CEO Leier.

Fondată în 1967 și privatizată în 1994, compania Brikston este unul dintre cei mai importanți producători de cărămizi și blocuri ceramice din România. Portofoliul companiei include o gamă largă de blocuri ceramice, cărămizi, placaje și alte produse decorative pentru amenajări interioare și exterioare. Afacerile companiei din Iași au depășit 20 de milioane de euro, evoluția rulajului fiind susținută de sistemul eficient de distribuție din România și de dezvoltarea rapidă a exporturilor în Republica Moldova și Ucraina.

Cu un grad de utilizare a capacității de producție de peste 90%, Brikston produce aproximativ 350.000 metri cubi de cărămizi și blocuri ceramice pe an.

„Cu sprijinul CEECAT Capital, Brikston s-a dezvoltat prin extinderea ariei de distribuție, cât și prin dezvoltarea gamei de cărămizi; în fabrica din Iași producem mai mult de 45 de tipuri de cărămizi și blocuri ceramice, mult peste practica din industrie. Aceste rezultate excelente au fost posibile grație accentului pe care l-am pus pe nevoile partenerilor noștri și a investițiilor în oferirea unor servicii cât mai performante și complexe. Produsele Brikston sunt distribuite în punctele de vânzare a peste 250 de distribuitori din întreaga țară, precum şi în marile rețele DIY. Una din prioritățile companiei din ultimii patru ani a fost dezvoltarea exporturilor în Republica Moldova și Ucraina, unde am reușit să creștem vânzările cu peste 50% în fiecare an”, a spus Iulian Mangalagiu, CEO al Brikston Construction Solutions.

Grupul Leier, cu o cifră de afaceri de peste 200 milioane de euro, deține 40 de unități de producție în șapte țări: Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina. Pe segmentul materialelor de construcții, Leier este unul dintre cei mai importanți producători din centrul și estul Europei.

German
Citește articolul precedent:
Conducerea defensivă, necesară pentru a reduce intoleranța și agresivitatea din trafic – studiu Continental și Academia Titi Aur

Nesemnalizarea la schimbarea direcției, viteza excesivă și folosirea telefonului mobil în timpul șofatului sunt principalele comportamente care îi deranjează pe...

Închide