Horia Adrian, manager cu o experiență de peste 18 ani în cadrul grupului LafargeHolcim, l-a înlocuit la 1 februarie pe Sofiane Benmaghnia în poziția de Country CEO Holcim România.

Sofiane Benmaghnia, care a condus operațiunile locale în ultimii doi ani, a ales să se dedice unor proiecte personale în afara grupului, a anunțat Holcim.

Noul CEO preia și responsabilități regionale, prin poziția de Market Head LafargeHolcim pentru Europa emergentă, care cuprinde Serbia, Bulgaria, Moldova și Azerbaidjan. Managerii locali ai operațiunilor grupului din țările menționate vor raporta direct către acesta, iar noile poziții preluate de către Horia Adrian raportează direct către Marcel Cobuz, numit în luna decembrie la conducerea operațiunilor LafargeHolcim pentru Regiunea Europa.

„Sunt bucuros să revin în cadrul Holcim România, compania în care mi-am început cariera, și în operațiunile din Europa, o regiune cu un istoric pozitiv în ceea ce privește performanța. Îi mulțumesc lui Sofiane pentru tot efortul depus și pentru progresul înregistrat în ultimii ani. Alături de colegii mei, voi continua eforturile de creștere și evoluție pentru businessul din România și Europa și vom continua să urmărim excelența în relația cu clienții noștri, oferind soluții performante, care să răspundă cerințelor acestora. În România, avem o bază industrială solidă, o echipă cu o înaltă calificare, capacități reale de cercetare și dezvoltare, și beneficiem de sinergiile create în grup. Sunt convins că aceste avantaje ne vor ajuta să facem performanță în piețele în care operăm”, a declarat Horia Adrian, CEO Holcim România și Market Head Europa emergentă.

Horia Adrian (48 ani) este absolvent al programului de masterat în Administrarea Afacerilor al Universității Anjou și al programelor de licență și de masterat în Inginerie Mecanică ale Universității „Dunărea de Jos” Galați. El s-a alăturat grupului LafargeHolcim în anul 2000 ca manager de proiect pentru diviziile Betoane și Agregate ale Holcim România. În intervalul 2004 – 2010 a activat ca Sales, Marketing & Logistics Director și apoi ca CEO pentru compania Garadagh Cement, subsidiara din Elveția a grupului Holcim.

Rezultatele obținute și modelul său de management l-au recomandat pentru următoarele funcții de conducere în cadrul grupului, la conducerea Holcim Rusia, CEO pentru Europa de Est și zona CSI, CEO LafargeHolcim în Orientul Mijlociu. Înainte de a fi numit CEO al Holcim România, el a ocupat poziția de Head of Business Transformation pentru grupul LafargeHolcim.

Producătorul de materiale de construcții, care activează de peste 20 de ani pe piața locală de profil, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 13 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii dintre Lafarge (Franța) și Holcim (Elveția), în 2015.