WU Executive Academy a încheiat sesiunea de înscrieri pentru Executive MBA Bucharest, un număr de 27 de manageri și antreprenori români și străini participând la cursurile care au debutat în data de 14 noiembrie.

Studenții provin din domenii de activitate variate, de la IT și telecomunicații (aproape 30%), inginerie și construcții, la comerț, bănci sau industria farmaceutică, au o experiență profesională medie de 15 ani și o experiență managerială medie care depășește șapte ani.

Un număr de 24 dintre aplicanți sunt români, iar trei sunt manageri internaționali care activează în România, proveniți din Canada, Franța și Ungaria. Vârsta medie a acestora este de 37 de ani, față de 35 de ani în trecut.

Totodată, 45% dintre participanți sunt femei, față de media de 35% a ultimilor ani, confirmând trendul de creștere a ponderii femeilor care ocupă poziții de management în companiile din România.

„Mă bucur să observ că tot mai multe femei aflate în poziții de conducere decid să investească într-un Executive MBA de calitate, cu scopul de a se dezvolta pe plan profesional, dar și personal. Femeile manager se remarcă prin rezultate deosebite în domeniile în care activează, și sper ca în viitor ponderea lor să crească în companiile din România, pe măsura îmbunătățirii nivelului de trai și a modernizării concepțiilor ce țin de management. WU Executive Academy susține accesul la educație executivă de top a managerilor performanți și pasionați, prin bursele extrem de atractive pe care le oferă, de până la 35% din taxa de şcolarizare. Printre acestea sunt bursele de merit, bursele pentru femei lider, burse pentru antreprenori etc.”, a declarat Adriana Codruța Georgescu, Program Manager, Executive MBA Bucharest.

Prezent pe piața românească de 12 ani, EMBA Bucharest este unul dintre cele mai apreciate programe de educație executivă din țară. Structura cursurilor este axată în proporție de peste 80% pe latura practică, prin studii de caz internaționale de actualitate.

Peste 315 de manageri și antreprenori au urmat cursurile Executive MBA Bucharest până în prezent, iar 68% dintre aceștia au realizat progrese solide în carieră după absolvire, potrivit WU Executive Academy. Programul include 14 module, desfășurate pe parcursul a 18 luni, în regim part-time, oferind managerilor posibilitatea de a-și continua activitatea profesională.

WU Executive Academy este parte a Vienna University of Economics and Business (WU), cea mai mare universitate de business din Europa și una din cele două universități de afaceri din lume vorbitoare de limba germană care îndeplinesc standardele înalte ale acreditărilor AACSB, AMBA și EQUIS.

Cu o tradiție de peste 100 de ani, WU este unul dintre principalii furnizori de educație managerială în Europa Centrală și de Est, iar programele și rezidențiatele sale se desfășoară în peste 15 țări, de pe patru continente. Portofoliul WU Executive Academy include atât programe de MBA, EMBA, Professional MBA, Master of Laws, cât și certificări universitare, programe corporate și diverse seminarii.