Rafat Kamal, partener REC Immpuls: Consultanța, proiectarea și Project Managementul unor proiecte având funcțiunea de învățământ, o arie de expertiză importantă a companiei noastre la nivel european

În ce stadiu se află lucrările de construcție a noului campus pentru Școala Germană din București?

Campusul școlar DSBU este alcătuit din patru corpuri de clădire: creșa și grădiniță, școală, cantină și sala de sport. În momentul de față, prima fază a proiectului, reprezentată de clădirile cu funcțiunile de creșă și grădiniță, respectiv școala, precum și terenurile sportive aflate la exterior, a fost finalizată. Predarea de către contractorul general a acestor două clădiri este planificată pentru data de 15 iulie 2020. Au fost demarcate, de asemenea, lucrările pentru Faza a-II-a, și de altfel cea finală, a proiectului.

De îndată ce predarea oficială pentru Faza I va fi finalizată, echipa REC Immpuls va coordona instalarea echipamentelor și a mobilierului pentru laboratoarele de chimie și fizică, mobilier ce a fost furnizat de o firmă din Germania, specializată în domeniu. De asemenea, echipa noastră va coordona instalarea mobilierului și a sistemului audio din sala de auditorium.

Care sunt particularitățile proiectului și ce măsuri ați implementat pentru derularea lucrărilor, în actualul context?

Faza de proiectare a campusului școlar DSBU a început cu mult timp înainte de pandemie. Acesta a fost și motivul pentru care, dat fiind contextul actual, primul lucru pe care echipa REC l-a făcut a fost de a reverifica proiectul existent și de a implementa îmbunătățirile necesare. Printre aspectele revizuite se numără și sistemul de ventilație; mai exact, centralele de ventilație montate elimină posibilitatea ca aerul extras din clase să fie amestecat cu aerul proaspăt introdus.

De asemenea, Școala Germană din București (DSBU) este una modernă și dispune de un sistem digital de învățământ performant, având o viteză de internet foarte mare. Acest sistem de învățământ asigură în mod eficient desfășurarea activităților didactice în cadrul școlii, și, în cazul în care este necesar, permite și participarea la activități de acasă.

Compania dvs. asigură clienților un portofoliu diversificat de servicii. Care este rolul REC Immpuls în dezvoltarea campusului DSBU?

REC beneficiază de expertiza unei echipe de arhitecți, ingineri și economiști cu o vastă experiență. Portofoliul nostru de clienți include numeroși dezvoltatori, proprietari și operatori cunoscuți atât pe piața românească, cât și pe cea europeană. Printre serviciile pentru care REC a fost contractat se numără Project Management, proiectare și Cost Control.

În cadrul proiectului DSBU, compania noastră a fost implicată și în organizarea concursului de arhitectură, în coordonarea și supervizarea activităților de proiectare, în organizarea licitației de atribuire a lucrărilor de construcție, precum și în coordonarea și supravegherea execuției lucrărilor. Ne-am implicat nu numai în optimizarea soluțiilor tehnice, ci și în finanțarea proiectului prin atragerea de sponsori pentru proiect. Consultanța, proiectarea și Project Managementul unor proiecte având funcțiunea de învățământ reprezintă o arie de expertiză importantă a companiei noastre la nivel european, desfășurate de ani buni în Germania.

Un interviu de Ioan Dornescu

German
Citește articolul precedent:
Închide