Raiffeisen Asset Management administrează active de peste 6 miliarde lei

Răzvan Szilagyi, CFA, Președinte și CEO Raiffeisen Asset Management

Activele Raiffeisen Asset Management (RAM) au depășit 6 miliarde de lei la finalul lunii august 2021, subsidiara Raiffeisen Bank devenind astfel cel mai mare administrator de fonduri deschise de investiții din România.

RAM are în prezent o cotă de peste 23% din piața locală a fondurilor deschise de investiții.

Activele administrate de Raiffeisen Asset Management au crescut cu peste 800 milioane de lei față de finalul anului trecut. Cel mai rapid ritm de creștere a activelor a fost înregistrat de fondurile de acțiuni și cele mixte (cu componentă de acțiuni), care însumează în prezent peste un miliard de lei.

Totodată, numărul total al clienților care investesc în fondurile administrate de Raiffeisen Asset Management a crescut cu peste 12% de la începutul acestui an, ajungând în prezent la aproape 42.000.

„Pandemia ne-a schimbat viața și a adus noi provocări legate de modul în care ne gestionăm banii. Trecem printr-o perioadă cu inflație ridicată și presiuni asupra cursului de schimb, inamicii economiilor noastre. Creșterea susținută a investițiilor în fondurile cu componentă de acțiuni confirmă că acestea reprezintă o opțiune potrivită contextului în care ne aflăm. Important este că avem soluții și mă bucur că o mare parte din clienții noștri au apelat la ele. Ne dorim să fim în continuare aproape de ei, cu produse de investiții potrivite și la îndemână”, a spus Răzvan Szilagyi, CFA, Președinte și CEO Raiffeisen Asset Management.

S.A.I. Raiffeisen Asset Management S.A. (RAM) este compania specializată în administrarea fondurilor de investiții a grupului Raiffeisen în România și are ca acționar majoritar cu 99,99% din acțiuni pe Raiffeisen Bank.

German
Citește articolul precedent:
CFO Conference 2021. Viitorul, dar și prezentul înseamnă digitalizare. Rolul CFO-ului este unul strategic, activ la nivel de business

Pe 20 septembrie 2021 a avut loc pentru prima oară în format hibrid evenimentul CFO Conference, eveniment anual organizat de...

Închide