Compania Braiconf a primit o finanțare de 400.000 euro de la Raiffeisen Bank, garantată de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, iar fondurile vor fi folosite pentru a acoperi plățile companiei către furnizori, salarii, taxe către bugetul de stat și de asigurări sociale.

„Acest pachet de finanțare ne sprijină într-un moment foarte important pentru companie și va fi folosit pentru desfășurarea activității noastre în condiții optime. Cu o istorie de 70 de ani, Braiconf implementează acum o nouă strategie a promovării mărcii sale pe termen lung, menită să reflecte adevărata valoare a produselor pe care le oferim pe piață. Avem planuri ambițioase, prin care vrem să aducem marca Braiconf în secolul 21, într-un sector cum este industria textilă, în condițiile extraordinare pe care le trăim. Am traversat un an plin de provocări, iar una dintre cele mai mari preocupări ale noastre a însemnat siguranța resursei umane și, totodată, implementarea noii strategii pe mai multe segmente ale business-ului, de la componenta de retail, până la linia de produse 100% românești”, a declarat Silviu Dumitrache, Președinte Braiconf.

Acționarii majoritari ai companiei au anunțat recent o nouă strategie care vizează investiții în modernizarea celebrei mărci românești și a tuturor componentelor din jurul său: activitatea de bază, retail, linii proprii, resurse umane.

Fabrica de la Brăila are o producție anuală de peste 800.000 cămăși, pentru mărci precum Braiconf, Eton, Porsche, Cartier, Harmont&Blane, Hermes, Kenzo, LVMH și alții.

EximBank este o instituție specializată ce se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul programului guvernamental de susținere a companiilor mari, societățile mari și IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 milioane lei în 2019 pot beneficia de produse de finanțare și garantare cu componentă de ajutor de stat.

Raiffeisen Bank susține dezvoltarea antreprenoriatului autohton, fiind unul dintre cei mai importanți finanțatori ai companiilor românești de peste 20 de ani. Cu o prezență în țară în 8 centre regionale pentru corporații și o echipă dedicată companiilor mari și medii în București, banca deține un portofoliu de peste 2 miliarde de euro în finanțări acordate corporațiilor.