Raiffeisen Bank a depășit pragul de 500.000 de carduri de cumpărături, cel mai mare portofoliu de carduri de credit al unei bănci din România.

Din noiembrie, banca oferă posibilitatea clienților persoane fizice de a obține cardul imediat. Practic, clientul primește cardul pe loc, solicită și primeste codul PIN temporar al cardului, prin SMS, și îl poate folosi imediat. Alegerea produsului potrivit, calculul și aprobarea limitei de creditare, înmânarea plasticului au loc într-o singură vizită a clientului în agențiile băncii.

Beneficiile cardului de cumpărături sunt: o linie de credit de până la 30.000 lei, perioada de grație la dobândă de până la 56 de zile, rate fără dobândă și puncte „Multishop” la partenerii Raiffeisen Bank, discount-uri în magazinele partenere din programul Mastercard Premium (pentru cardurile Gold, World si World Elite) sau sume de bani în numerar pentru acoperirea unor nevoi urgente.

„În perioada de Black Friday – cea mai așteptată perioadă de reduceri din an, cu tranzacții record, ne-am concentrat atenția pe emiterea de carduri de cumpărături cobrand eMAG - Raiffeisen Bank. În această perioadă, numai în cele 13 showroom-uri eMAG, prin intermediul birourilor mobile Raifeisen Bank, s-au acordat pe loc peste 700 carduri de cumpărături co-brand”, a spus Vasile Tănasă, manager card de credit la Raiffeisen Bank.

Îmbunătățirea continuă a funcționalităților și serviciilor oferite, extinderea parteneriatelor cu comercianții, dublate de o situație macro-economică favorabilă, au dus la o creștere cu aproape 10% a numărului de carduri de credit nou emise în ultimul an. În primele 9 luni ale lui 2018, volumele tranzacționate la comercianți au crescut cu aproape 20% față de aceeași perioadă a anului anterior. Cota de piață a Raiffeisen Bank este în creștere, ajungând la 17% din totalul cardurilor de credit valide și în circulație, conform datelor publicate de Banca Națională a României, la finalul trimestrului al treilea 2018.

Raiffeisen Bank deservește două milioane de clienți persoane fizice, aproximativ 100.000 de IMM-uri și 5.700 de corporații. La sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2018, banca avea 5.037 de angajați, 425 de agenții în toată țara și o rețea de peste 930 de ATM-uri, aproximativ 19.300 de POS-uri și 210 mașini multifuncționale.