Raiffeisen Bank a anunțat că nu va mai oferi, din 2018, servicii de tranzacționare cu acțiuni, titluri de stat și alte instrumente financiare intermediate pe piața bursieră, în numele și pentru clienții săi.

„Continuăm eforturile de simplificare a activității bancare, în special în contextul noilor reglementări europene care au ca efect creșterea complexității și a costurilor aferente serviciului de tranzacționare de instrumente financiare, în condițiile în care cererea pentru astfel de produse rămâne modestă pe ansamblul pieței locale. Vom continua să oferim clienților noștri fondurile de investiții administrate de Raiffeisen Asset Management și servicii dedicate segmentelor Premium și Private Banking”, a declarat James Stewart, vicepreședintele pentru Trezorerie și Piețe de Capital al Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank precizează că va facilita transferul către entități specializate ale grupului Raiffeisen pentru clienții instituții financiare și pentru clienții persoane fizice cu portofolii individuale mari.

„Vom continua să fim activi pe piața de oferte publice inițiale și secundare, cât și în tranzacțiile de private equity și M&A, domenii unde observăm o cerere în creștere și avem expertiză de calitate și experiență semnificativă”, a precizat Stewart.

În perioada imediat următoare, clienții care utilizează produse și servicii Raiffeisen Bank din categoriile menționate vor fi informați individual despre soluțiile și termenele de transfer ale portofoliilor proprii, mai arată instituția financiară.

Raiffeisen Bank deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, 100.000 IMM-uri și 5.600 de companii. Rețeaua băncii austriece în România numără 466 de unități, peste 1.200 de ATM-uri, aproximativ 18.000 de EPOS-uri și 164 de automate multifuncționale.