Ramona Predescu, Country Manager IWG Romania: Spațiile de lucru flexibile, o soluție pentru scăderea noxelor și dezvoltarea economică în orașele mici

Ramona Predescu, Country Manager IWG Romania

Spațiile de lucru flexible pot contribui la reducerea emisiilor de carbon la nivel global cu 2,56 milioane de tone metrice de carbon până în anul 2029, echivalent cu nivelul  de noxe produs de 1,28 milioane de zboruri realizate între Londra și New York pe parcursul unui an, arată datele Suburban Economic Study, realizat recent de Regus.

În topul global al celor mai poluate oraşe din lume, lansat în iunie 2019, au fost incluse peste 20 de oraşe din România – Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Văleni, Galaţi, Brăila, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, Bucureşti,  Ploieşti, Măgurele, Timişoara, Arad, Scheia, Brăniştea, Sibiu, Sâncărieni, Târgu-Mureş, Botoşani, Oradea, Bacău, Constanţa.

„Deplasarea la locul de muncă și înapoi a devenit un mare consumator de timp. Este totodată o importantă sursă de poluare la nivel global.  Într-o perioadă în care fiecare business și fiecare persoană poartă o responsabilitate important pentru impactul asupra mediului, deplasarea la birou ar trebui să fie o practică învechită. În următorii zece ani obiectivul nostru este să deschidem cât mai multe centre în orașe mai mici, și în zone aflate în proximitatea marilor orașe. Viziunea noastră este că în viitorul apropiat vor exista birouri flexibile disponibile la fiecare colț de stradă și astfel se va pune punct ideii că oamenii trebuie să străbată kilometri până la locul de muncă”, a declarat, într-un comunicat, Ramona Predescu, Country Manager IWG Romania.

Potrivit unui raport al Parlamentului European de anul trecut, transportul este sursa a aproape 30% din totalul de emisii de CO2 din UE. Dintre acestea, 72% provin din transportul rutier. Mașinile particulare poluează cel mai mult, emițând 60,7% din totalul de emisii de CO2 provenite din transportul rutier european.

UE a fixat un obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 din transport de 60% până în 2050, prin comparație cu nivelurile din 1990.

„Spațiile de lucru flexibile amplasate în orașe mici pot aduce beneficii pentru economia locală în numeroase moduri, prin crearea de locuri de muncă atât în ​​interiorul cât și în afara centrului, prin stimularea afacerilor și serviciilor, prin îmbunătățirea productivității și deschiderea de noi oportunități de lucru pentru cei care trăiesc în zona respective”, se spune în comunicatul transmis de Regus.

Un centru de spații flexibile de lucru generează, în medie, crearea a 121 de locuri de muncă, potrivit Suburban Economic Study. Astfel, când anumite afaceri se deschid într-o zonă, aduc cu ele bunuri și servicii locale și angajați care vor cheltui în locația respectivă, creând o „economie sandwich”.

„Când oamenii fac naveta către orașele mari, portofelele lor fac naveta cu ei. Oportunitatea de a avea un loc de muncă la nivel local menține puterea de cumpărare mai aproape de casă. Ceea ce arată acest studiu este că oportunitatea oamenilor de a lucra mai aproape de casă poate avea un efect extraordinar, nu doar asupra lor, dar și asupra zonei în care trăiesc. La nivel global companiile recunosc aceste beneficii și vedem o cerere din ce în ce mai mare pentru spații de lucru flexibile în orașe mai mici. Companiile mari optează pentru un model imobiliar «hub and speak». În același timp, firmele mai mici doresc să se grupeze și să colaboreze, deci aleg spații de lucru flexibile pentru a fi în apropierea altor afaceri”, a mai spus Predescu.

IWG, cel mai mare furnizor de spații de lucru flexible la nivel international, a lansat o schemă de franciză pentru a răspunde la cererea în creștere pentru soluțiile flexibile de lucru, aceasta fiind disponibilă și în România. În cadrul noului program, IWG pune la dispoziția francizaților o infrastructură complexă în toate etapele investiției.

Studiul Suburban Economic a fost realizat la finele anului trecut, în 19 țări în care compania Regus este prezentă și poate fi descărcat la www.regus.com/suburban-economic-survey. Studiul este prima analiză în profunzime a beneficiilor socio-economice pentru economiile locale, a tendinței în creștere către dezvoltarea de spații de birouri flexibile pentru afaceri aflate în orașe mici și zonele periferice ale marilor metropole.

Fondată în 1989, Regus este unul dintre pionierii spațiilor de lucru flexibile, ajutând companiile să își aleagă un mod de lucru care se potrivește cel mai bine oamenilor lor.

Regus este o marcă funcțională a IWG plc, grup care deține o serie de furnizori de spații de lucru de top. Alte mărci din portofoliul IWG sunt Spaces, HQ, No18 și Signature by Regus.

German
Citește articolul precedent:
Închide