Răzvan Pîrjol, fost secretar de stat responsabil de turism în cadrul Ministerului Economiei, se alătură echipei Winsedswiss Education Group (WEG)

Cu o experiență de peste 25 de ani în industria ospitalității și turismului, Răzvan Pîrjol, fost secretar de stat coordonator al domeniilor turism, comerț exterior și investiții străine în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), este noul Chief Business Development Officer al grupului educațional elvețian winsedswiss.

„Trăim un moment de încetinire a activității economice în general, căruia trebuie să-i găsim și o contrapartidă pozitivă, pentru a ne permite să facem <ordine>, să ne pregătim, să ne organizăm și, nu în ultimul rând, să ne formăm. Educația și formarea rămân singurele baze solide pe care orice angajator poate construi know-how-ul specific activității sale. Într-un astfel de climat al transformării, a luat naștere winsedswiss (World Institute of Service Education), înțeles ca o «House of Learning», un companion de viață, începând cu cea mai fragedă vârstă și continuând pe tot parcursul vieții unui profesionst. Un proiect pe cât de nobil, pe atât de ambițios, fără doar și poate necesar societății românești și nu numai, al cărui succes va depinde, în principal, de susținerea mediului de afaceri, care trebuie să vadă în acest furnizor de programe educaționale pepiniera care îi va asigura perenitate”, a declarat, într-un comunicat, noul Chief Business Development Officer WEG.

Cariera profesională a lui Răzvan Pîrjol a început odată cu absolvirea Glion Institute of Higher Education din Elveția, specializarea International Hospitality Management, unde a ocupat ulterior funcții variate, dintre care și cea de Director Student Services & Operations. În lumea antreprenorială a intrat în anul 2005, când a achiziționat un hotel în nordul Italiei și a fondat compania de consultanță Leading Choice – The Global Hospitality Counsellors – al cărei administrator a fost până la sfârșitul anului 2019.

Și-a continuat activitatea tot în domeniul educației și al pregătirii profesionale în ospitalitate și turism, însă în România, unde a ocupat timp de patru ani (2008-2012) funcția de CEO (director general) al THR-Consulting Group. Ulterior, timp de doi ani, a coordonat Compania de Investiții pentru Turism, iar în anul 2014 a fost ales președintele Asociației de Promovare și Dezvoltare a Turismului din București, fiind reprezentantul Asociației Internaționale a Specialiștilor din Turism (Skål International).

Următorul pas în carieră l-a reprezentat pregătirea deschiderii primului boutique hotel de lux din România, Palatul Suter 5*. În anul 2019, până la numirea sa în calitatea de secretar de stat, a ocupat poziția de director ospitalitate în cadrul companiei NIRO Investment Group.

„Ca fost director al două instituții de educație și formare hotelieră (Glion în Elveția și THR în România), având experiență directă în conducerea unor hoteluri de marcă și cu viziunea economică globală dezvoltată în perioada mandatului său de secretar de stat, Răzvan va fi un pilon puternic în extinderea activităților grupului nostru și îi dorim mult succes, deoarece reușita lui va însemna și succesul nostru”, a spus profesorul univ. dr. Ray Iunius, Chief Executive Officer WEG.

Planurile de extindere pentru acest an, în România, includ înființarea Academiilor de Ospitalitate ohma (din Oradea) și în alte orașe din țară, deschiderea Școlilor Finlandeze ERI și în Oradea și Cluj-Napoca, lansarea agenției de recrutare și intermediere pe piața forței de muncă, talent by winsedswiss, precum și derularea mai multor programe scurte de formare continuă.

Adepți ai unui sistem inovativ de învățământ aplicat – de tip learning by doing – experții în industria hotelurilor și restaurantelor din echipa grupului educațional winsedswiss urmează să gestioneze mai multe unități hoteliere din țară. Hotelul Casa Viorel din Poiana Brașov este prima unitate preluată în gestiune în această lună, unde studenții ohma vor avea ocazia să aprofundeze, prin practică, secretele meseriilor ospitalității alese, într-unul dintre cele patru parcursuri profesionale: Culinar, Administrare Hotelieră, Recepție și Cazare, Food and Beverages.

Grupul educațional elvețian winsedswiss, cu filiale în România, Elveția și Serbia, are ca obiectiv principal crearea și furnizarea de programe educaționale pentru fiecare etapă a vieții unui om, de la grădiniță la universitate și pe tot parcursul carierei profesionale, în sectoarele principale ale industriei serviciilor, precum ospitalitate, retail, sănătate, divertisment, artă, management sportiv.

ohma by winsedswiss este prima academie hotelieră din România care funcționează sub licența prestigioasei instituții elvețiene École hôtelière de Lausanne (EHL), în Oradea, din septembrie 2020. Instituțiile de învățământ și-au unit forțele pentru a oferi un program de educație și formare profesională (VET) care conduce la o diplomă profesională licențiată de EHL.

German
Citește articolul precedent:
Piața muncii dă semne puternice de revenire. Tot mai multe companii din România iau din nou în calcul angajarea de muncitori din Asia

După mai multe luni în care au pus pe lista de așteptare “importul” de muncitori străini, tot mai multe companii,...

Închide