Real Estate & Construction Forum a ajuns la cea de-a XIV-a ediție! Evenimentul va avea loc în format hibrid pe 4 martie 2022

Pe 4 martie 2022, BusinessMark are plăcerea să vă invite la cea de-a XIV-a ediție a „Real Estate & Construction Forum”, eveniment ce se va desfășura în format hibrid – online, pe platforma MyConnector, cât și onsite, la Radisson Blu Hotel București.

Tehnologii moderne, soluții inovatoare, aplicații și servicii care optimizează costurile, cresc profitabilitatea investițiilor și redefinesc experiența utilizatorilor. Piața de real estate a suferit modificări importante pe toate segmentele, într-un timp foarte scurt, modelele de business s-au schimbat, criteriile de achiziție, comportamentul și opțiunile consumatorilor s-au modificat însă industria s-a adaptat rapid la noile tendințe și și-a continuat dezvoltarea.

Transformarea și adaptarea spațiilor existente, importanța interacțiunii angajaților cu mediul în care lucrează, birouri flexibile și spațiile de co-working au fost coordonatele ce au caracterizat piața spațiilor de birouri în ultima vreme. Cum arată viitorul pentru acest segment și cu ce provocări se confruntă proprietarii spațiilor de birouri dar și companiile chiriașe cu un număr ridicat de angajați?

Chiar dacă traficul din magazine a fost puternic afectat în ultimii doi ani, apetitul românilor pentru consum s-a menținut, iar jucătorii din retail au fost într-o continuă adaptare și au răspuns la context și schimbările pieței. În plus, s-au reorientat în continuare către alte orașe din România, iar pentru anul 2022 sunt anunțate atât noi inaugurări, cât și extinderea unor proiecte existente.

Cererea mare raportată la oferta scăzută și scumpirea materialelor, coroborate cu deficitul forței de muncă în construcții vor conduce inevitabil la majorări de preț și este posibil să observăm atingerea unor maxime istorice ale prețului pe metru pătrat. Cu toate acestea, reducerea cotei de TVA, accesul încă facil la banii din piață, nevoia și orientarea oamenilor către suprafețe mai mari, sunt semnale că volumul de tranzacții imobiliare nu va scădea în 2022.

Piața spațiilor logistice și industriale a urmat un parcurs ascendent în ultimii doi ani, pe fondul creșterii comerțului online și a logisticii bunurilor de larg consum. Stocul scăzut de spații logistice al României comparativ cu piețele din regiune, nevoia companiilor pentru spații noi sau extinderea celor existente, creează premisele unor noi investiții în sectorul de industrial & logistics. Trendul de creștere a investițiilor la nivel național va continua și vom asista la dezvoltarea logistică a multor regiuni, însă este important ca și noi proiecte de infrastructură să susțină dezvoltatorii.

Toate aceste evoluții ne fac să ne uităm cu atenție spre viitor și, de aceea, la „Real Estate & Construction Forum 2022” i-am invitat alături de noi pe unii dintre cei mai importanți jucători din industrie, pentru a dezbate situația pieței de real estate, analizând fiecare segment în parte: retail, industrial & logistics, office & residential.

Speakeri confirmați la eveniment:

 • MARIAN V. POPA, Managing Director, Globalworth Romania
 • BEATRICE DUMITRAȘCU, CEO Residential Division, ONE UNITED PROPERTIES
 • MIKE HAPOIANU, Office Leasing Manager, Portland Trust
 • SIMINA NICULIȚĂ, Partner & Head of Retail Services, Colliers
 • BOGDAN DOICESCU, Director of Development, Bog’Art
 • ALEXANDRA SMEDOIU, Partener, Deloitte România, Lider al Serviciilor de Consultanță pentru sectorul Imobiliar
 • ȘERBAN JUVERDEANU, Head of Development, Global Vision
 • VENERA MARIA MUNJEV, Asset Manager, Auchan Retail România
 • ANTOANELA COMȘA, Președinte, GRANVIA ROMANIA, Presedinte,AREI
 • ADRIAN URDĂ, CEO, Cometex
 • CORINA STANCIU, Managing Director, Toff Dominium
 • ANDREI KOSZTI, Regional Commercial Manager, CTP Romania
 • MIHAI PĂTRULESCU, Head of Investment Properties, CBRE Romania
 • DANIEL BUHAZI, Commercial Director, Ariston România – divizia ELCO Heating Solutions
 • LUCIAN OPRIȘ, Director, Tenant Services, Office 360 & Industrial, Colliers
 • ȘERBAN PATRICIU, Head of Real Estate Practice Romania, Noerr
 • DAN UNGUREANU, Business Development Leader CEE & CIS, RENOMIA Gallagher
 • LOREDANA OPRIȘA, Leasing and development Manager, Olympian Parks
 • LAURENȚIU AFRASINE, CEO, Akcent Development
 • SEBASTIAN MAHU, Head of Asset Management, IULIUS
 • IRINA CARAENE, Director Vânzări, Cordia Romania
 • CORNELIA NICOLAE, Retail Operations Director, FASHION HOUSE Group

Evenimentul vizează: investitori pe piața imobiliară, dezvoltatori imobiliari, agenții imobiliare și brokeri, companii de construcții, companii de consultanță, birouri de arhitectură, furnizori de materiale de construcții și tehnologii, comercianți de materiale de construcții, societăți de avocatură, experți în domeniu.

Înscrierea la eveniment se poate face pe site-ul BusinessMark, aici.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la office@business-mark.ro.

Eveniment organizat de BusinessMark.

Partenerii evenimentului sunt: Cometex, Toff Dominium, RENOMIA Gallagher, BTDConstruct & Ambient , Ariston România – divizia ELCO Heating Solutions, Noerr

Eveniment susțiunt de: BEROCC

Parteneri media:   Ziarul Bursa, DeBizz, Transilvania Business, Revista Piața, administratie.ro, Global Manager, Financial Market,  Jurnalul de Afaceri, Top Business, MATEK

***

BusinessMark este o companie ce oferă servicii integrate B2B. Principala linie de activitate a BusinessMark este organizarea de evenimente business „concept propriu” prin care ne propunem să oferim mediului de afaceri românesc un spaţiu profesionist de discuţii şi networking. Combinând  metode de comunicare şi business matchmaking, oferim partenerilor noștri modele de dezvoltare complexe, conectându-i în mod direct cu mediul de afaceri şi creând oportunităţi de parteneriat strategic.

German
Citește articolul precedent:
Pe 2 martie 2022, discutăm despre cele mai importante noutăți legislative cu impact fiscal la „Tax Update” – eveniment online

Pe 2 martie 2022, BusinessMark are plăcerea să invite la o nouă ediție a „Tax Update”, eveniment ce se va...

Închide