REC a încheiat prima fază de construcție a noului campus al Deutsche Schule Bukarest

REC Immpuls, filiala regională a grupului REC Partners Gmbh, a anunțat finalizarea primei etape de construcție a celui mai nou campus pentru Deutsche Schule Bukarest (DSBU), singura şcoală din România care urmează în totalitate programa germană şi care este acreditată de Ministerul Afacerilor Externe din Germania.

Suma alocată pentru construcția primei faze a campusului DSBU se ridică la 10 milioane de euro, reprezentând jumătate din investiția totală de 20 de milioane de euro, necesară realizării întregului proiect.

Încă de la începutul proiectului, REC a fost implicată în organizarea concursului de arhitectură, în coordonarea și supervizarea activităților de proiectare, organizarea licitației pentru constructor, dar și coordonarea și supravegherea execuției lucrărilor.

Dincolo de activitatea clasică de project management, REC s-a implicat și în optimizarea soluțiilor tehnice, dar și în finanțarea proiectului și găsirea de sponsori pentru DSBU. Consultanța, proiectarea și project managementul proiectelor de școală reprezintă o arie de expertiză importantă, pe care REC o desfășoară de ani buni în Germania. Ne bucurăm să implementăm aceleași standarde și în România, mai ales în cadrul unui proiect unic, precum noul campus de la Deutsche Schule Bukarest”, a declarat, într-un comunicat, Rafat Kamal, partener REC.

Campusul Deutsche Schule Bukarest este construit în două faze, pe un teren cu suprafața de 21.300 metri pătrați donație din partea Petrom și o suprafață construită desfășurată de 10.950 metri pătrați, localizat în zona de nord a Bucureștiului, având alături un alt proiect de anvergură conceput și coordonat tot de REC, și anume Petrom City.

„Promisiunea noastră a fost să începem anul școlar 2020 – 2021 într-o clădire nouă și, în același timp, modernă. Culminăm prin a fi una dintre cele mai moderne școli din Europa, iar în septembrie ne putem bucura de toate facilitățile pe care ni le aduce această școală. Iar pentru asta mulțumim tuturor partenerilor care ne-au susținut, îndeosebi REC, care a fost alături de noi încă de la început”, a afirmat Friederike Gribkowsky, președintele consiliului director DSBU.

Noua școală va putea acomoda 500 de elevi și va integra toate formele de învățământ preuniversitar. Campusul dispune de un laborator de fizică, un laborator de chimie, un laborator IT dotat la standarde foarte înalte, o bibliotecă, spații mari și deschise pentru clase, o sală de sport, trei terenuri de sport, o pistă de atletism, cantină proprie și un auditoriu ultramodern pentru spectacole și serbări.

Activitatea de construire s-a desfășurat inclusiv pe durata perioadei stării de urgență, urmând ca Deutsche Schule Bukarest să fie inaugurată în septembrie 2020.

DSBU este singura şcoală din România care urmează în totalitate programa germană şi care este acreditată de Ministerul Afacerilor Externe din Germania şi membră a Federaţiei Mondiale a Şcolilor Germane din străinătate. DSBU urmează programa şcolară a landului Baden-Württemberg, iar cursurile se desfăşoară în limba germană. Întregul demers se bucură de sprijinul ambasadelor Germaniei, Austriei şi Elveţiei, precum și a unor parteneri precum Petrom City, BCR și Țiriac Holding.

Aria de expertiză a lui REC include servicii variate pentru clienți consacrați precum Petrom City, Promenada Shopping Center, Millennium Tower, Metropolis Center, Charles de Gaulle Plaza. În prezent, REC și-a extins portofoliul cu alte câteva proiecte importante, printre care se numără Smart Office Dorobanți, The Mark și Orhideea Towers.

REC Partners GmbH este o companie recunoscută la nivel internațional pentru expertiza în consultanță, proiectare și project management pentru clădiri comerciale. Până acum, compania a livrat proiecte de peste 10 milioane de metri pătrați cu echipa proprie de peste 80 de ingineri, arhitecți și economiști, cu birouri în Berlin, Bochum, Frankfurt a.M., Hamburg, Köln și București. 

În România, portofoliul REC include clienți precum BCR, OMV Petrom, BNP Paribas, CA Immo, S IMMO, Vastint, Skanska, GLL, McKinsey.

German
Citește articolul precedent:
Închide