Relațiile economice româno-bavareze se bazează pe un parteneriat puternic

Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director al AHK România

România și Bavaria derulează relații economice strânse, bazate pe un parteneriat puternic și care s-au dezvoltat foarte dinamic, mai ales după aderarea României la UE (2007). Acesta a fost și contextul călătoriei virtuale de afaceri din această săptămână. Aproximativ 20 de companii bavareze din domeniile mediu, tehnologii energetice, mobilitate, industrie 4.0 și cercetare & dezvoltare au luat parte la această delegație de afaceri cu scopul de a stabili noi contacte în România, de a-și prezenta produsele sau de a explora o nouă piață de export.

Delegația virtuală a oferit oportunități reale de relaționare. Roland Weigert, Secretar de Stat în Ministerul bavarez al Economiei, Dezvoltării Regionale și Energiei, a declarat: „Am fost foarte încântat să primesc informații direct de la participanții de pe piață, deoarece acestea constituie o bază importantă pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor de afaceri dintre Bavaria și România. Această oportunitate nu apare prea des.”

În cadrul celor trei workshop-uri tematice – Producție, Industrie 4.0, Cercetare & Dezvoltare, Green Deal, Mediu și Economie Circulară – companiile au avut ocazia să cunoască mai bine provocările și oportunitățile pieței românești. Vizitele virtuale ale companiilor au servit la consolidarea încrederii companiilor bavareze în mediul de afaceri românesc.

„În calitate de reprezentanță a landului Bavaria în România, dorim să extindem relațiile dintre Bavaria și România, în special în domeniul cercetării și dezvoltării, să încurajăm parteneriatele dintre universități și companii și să continuăm să promovăm Bavaria ca un amplasament investițional interesant în rândul companiilor românești”, a explicat Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director al AHK România.

Relațiile economice dintre Bavaria și România se dezvoltă foarte bine de ani de zile. Cu un volum al schimburilor comerciale de aproape 6 miliarde de euro în 2020, România se numără printre primii 20 de parteneri economici ai Bavariei la nivel mondial. În primele șapte luni ale acestui an, importurile și exporturile au atins în total valoarea de 3,9 miliarde de euro, cu 21,8% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Despre AHK Romania

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. Mai multe informații găsiți în pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro.

German
Citește articolul precedent:
Lidl își extinde rețeaua din România cu trei magazine noi

Lidl continuă investițiile pe piața românească prin inaugurarea a trei magazine noi, pe data de 30 septembrie, în orașele Baia...

Închide