River Development a vândut clădirea de birouri The Light One către UNIQA Real Estate

River Development, dezvoltatorul celor două proiecte integrate și cu funcționalități multiple Sema Parc și The Light, a semnat tranzacția de vânzare a clădirii The Light One, cu o suprafață închiriabilă totală (GLA) de 21.653 mp, către investitorul UNIQA Real Estate GmbH.

„The Light One este un reper de dezvoltare pentru clădirile de birouri din București și suntem mândri de ceea ce am realizat. Tranzacția de astăzi reprezintă pentru noi un succes, cu atât mai mult cu cât s-a desfășurat într-o perioadă de timp marcată de provocări. Vânzarea clădirii The Light One ne va permite dezvoltarea viitoare a celorlalte proiecte, pe care le avem în Sema Parc și The Light”, a declarat, într-un comunicat, Ion Rădulea, fondator și CEO al River Development, dezvoltatorul proiectului Sema Parc.

The Light One este o clădire de birouri de Clasa A, situată pe Bulevardul Iuliu Maniu din București, având o suprafață construită de 32.500 mp și o structură de 2 subsoluri, 10 etaje și un etaj tehnic. Clădirea este certificată cu calificativul BREEAM Excellent și are un portofoliu de chiriași premium.

Printre companiile care își au sediul în The Light One se numără Regina Maria, cu cel mai mare centru de pediatrie din țară și Kinetic, care asigură servicii de kinetoterapie și recuperare medicală pentru copii și adulți, Banca Transilvania, Comdata, Vego Holding, ON Semiconductor, Manpower Group și Sweat Concept.

The Light One este prima clădire construită din ansamblul The Light, care va îngloba, la finalul proiectului, trei clădiri de birouri distincte – The Light One, The Light Two și The Light Three, la care se adaugă segmentul rezidențial The Light Home și facilitățile conexe.

„The Light este un proiect remarcabil, a cărui dezvoltare continuă în fazele următoare. Faptul că am reușit preluarea The Light One pentru UNIQA și clienții noștri în condițiile unui mediu plin de provocări ne face încrezători că ne vom atinge obiectivele viitoare în București și în regiunea Europei Centrale și de Est”, a afirmat Thomas Erdmann, Director General al UNIQA Real Estate GmbH.

Consultanții juridici în cadrul tranzacției au fost Biriș Goran SPARL (de partea vânzătorului) și Schoenherr (de partea cumpărătorului).

River Development este un dezvoltator imobiliar cu capital românesc, cu o activitate de peste 15 ani pe piața locală. Compania dezvoltă proiectele imobiliare Sema Parc și The Light, ambele aflate în zona central vestică a Capitalei și în diferite stadii de dezvoltare.

UNIQA este unul din grupurile de top din domeniul asigurărilor în piețele sale cheie din Austria și Europa Centrală și de Est. Compania sa specializată în managementul activelor, UNIQA Real Estate Management GmbH, gestionează active de peste 2,8 miliarde euro.

German
Citește articolul precedent:
Închide