Compania austriacă de investiții imobiliare S IMMO a finalizat proiectul de reconfigurare a centrului comercial Sun Plaza din București, derulat în ultimii doi ani, spațiile modernizate fiind deschise publicului la 22 martie.

„Începând din această lună, noi branduri se alătură proiectului: Intimissimi, Calzedonia, La Femme, Travel Brands, Various Brands, Sizeer, Sofiaman, Credit Europe Bank, Meli Melo Deco și două restaurante noi: Toan’s și Marty. Cu peste 20.000 metri pătrați supuși lucrărilor de renovare, dintre care 11.000 metri pătrați sunt cuprinși într-o aripă nou construită, remodelarea Sun Plaza este cel mai amplu proiect de acest gen derulat până acum pe piața de retail din București”, se arată într-un comunicat al centrului comercial.

Lucrările au început în primul trimestru din 2016 și au fost încheiate, conform planului, în martie 2018, în urma unei investiții totale de 30 milioane de euro, care a generat creșterea numărului spațiilor de retail la peste 170 de unități.

„Centrele comerciale sunt o componentă din ce în ce mai importantă în viața de zi cu zi. O astfel de transformare duce la un nou nivel de posibilități pentru cumpărători și face din Sun Plaza un punct de atracție pentru întregul oraș. Mai mult, reconfigurarea conduce la ocreștere sustenabilă a valorii proprietății, ca și a întregului nostru portofoliu, dar și la asigurarea profitabilității pe termen lung”, a declarat Friedrich Wachernig, membru în consiliul de administrare a S IMMO AG.

Inaugurat în februarie 2010, în zona de sud a Capitalei, Sun Plaza are o suprafață construită totală de 208.000 metri pătrați și este administrat de CBRE România. Centrul comercial numără în prezent 140 magazine, inclusiv spații de relaxare, cum ar fi cafenele, cinematograf, pistă de bowling, centre destinate copiilor, precum și un food court cu o capacitate de 1.200 locuri. Principalii chiriași-ancoră sunt Cora, Leroy Merlin, Cinema City, C&A, Forever 21, H&M, Lego, Zara, Altex, Bebetei și Flanco.

S IMMO AG, prima companie de investiţii imobiliare din Austria care s-a listat pe bursă, a fost înființată în anul 1987. Compania investește în proprietăți comerciale și rezidențiale din Austria și Germania, precum și în țări din Europa Centrală și de Est.