Schoenherr și Asociații SCA a asistat Greenbridge Partners în legătură cu achiziția a 75% din părțile sociale ale Rus Savitar și ale diviziei sale de retail Casa Rusu.

Rus Savitar este unul dintre cei mai mari producători și retaileri de mobilă din România. Grupul operează trei unități de producție de mobilă și 21 de magazine și a avut o cifră de afaceri de aproximativ 52 milioane euro în 2018.

„Aceasta este prima tranzacție majoră pe piața de mobilă din România. Ne bucurăm că am putut asista Greenbridge Partners în legătură cu planurile lor de a-și defini o prezență puternică în industria mobilei din Europa Centrală și de Est”, a declarat, într-un comunicat, Mădălina Neagu, partener Schoenherr și Asociații SCA și coordonatoarea echipei de avocați implicate în proiect.

Serviciile juridice acordate de Schoenherr au inclus asistarea cumpărătorului în toate etapele tranzacției și au inclus derularea unei analize de tip due diligence cu privire la societățile vizate, structurarea tranzacției, redactarea și negocierea documentelor tranzacției, precum și asistarea clientului în legătură cu semnarea și finalizarea tranzacției.

Echipa Schoenherr și Asociații SCA care a asistat Greenbridge Partners a fost coordonată de Mădălina Neagu (partener, București, corporate/M&A) și le-a inclus pe Alexandra Munteanu (senior attorney at law, București, corporate/M&A) și Cristina Enaga (senior attorney at law, București, corporate/M&A).

Înfiițat de Ola Rollén și Melker Schörling în anul 2015, Greenbridge Partners este un fond de investiții suedez axat pe investițiile în domeniul tehnologiei în piețele mature și emergente. Strategia Greenbridge Partners este orientată spre investiții pe termen lung într-un număr mic de entități, cu scopul maximizării valorii afacerii în calitate de acționar activ.