Schoenherr lansează ghidul regional „Finanțarea startup-urilor”

Thomas Kulnigg, coordonatorul practicii start-up & venture capital a Schoenherr

Firma de avocatură Schoenherr a lansat recent ghidul „Finanțarea startup-urilor”, care oferă o imagine de ansamblu a principalelor probleme juridice privind rundele de finanțare a startup-urilor în Europa Centrală și de Est.

Scrisă de experții în startup-uri și venture capital ai firmei, publicația include răspunsuri la întrebări relevante în acest domeniu, acoperind Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Polonia, România și Slovenia.

„Ultimii ani au adus o intensificare a finanțărilor de tip venture capital în regiunea Europei Centrale și de Est. Prin lansarea acestei analize comparative privind finanțarea startup-urilor în diferite țări, ne propunem să le oferim fondurilor internaționale VC interesate să investească în mai multe jurisdicții din regiune instrumentele necesare pentru a naviga prin multitudinea de aspecte juridice locale inerente unor astfel de proiecte. Acest ghid este util, totodată, pentru antreprenorii care vor să afle mai multe despre opțiunile de finanțare a startup-urilor lor”, a declarat Thomas Kulnigg, coordonatorul practicii start-up & venture capital a Schoenherr.

„Finanțarea startup-urilor” oferă o perspectivă generală asupra alternativelor de finanțare pentru startup-uri, guvernanță corporativă și structurare a unei tranzacții de tip venture capital, programelor de beneficii acordate angajaților, precum și altor aspecte legate de atragerea investitorilor sau vânzarea întregii participații de către fondatori.

„Cu un ecosistem startup în dezvoltare, România atrage un interes crescând din partea investitorilor de tip venture capital. În ultimii ani, noi fonduri au intrat pe piața locală, iar cele existente și-au sedimentat poziția. Publicația Finanțarea startup-urilor ar putea fi o lectură interesantă pentru startup-urile locale, în condițiile în care e important pentru antreprenori să fie conștienți de problemele juridice cu care se pot confrunta în demersurile lor de consolidare a propriilor investiții, inclusiv în cadrul unei eventuale tranzacții de tip venture capital”, a precizat Mădălina Neagu, partener în cadrul Schoenherr și Asociații SCA, specializată în corporate/M&A, start-up & venture capital.

Ghidul „Finanțarea startup-urilor” este disponibil pe siteul Schoenherr, în limba engleză, la următorul link: https://knowledge.schoenherr.eu/pg/start-up-financing/

Schoenherr este o firmă regională de avocatură activă în Europa Centrală și de Est/Europa de Sud Est. Înființată în anul 1950 în Austria, firma are în prezent 15 birouri situate în Belgrad, Bratislava, Bruxelles, Budapesta, București, Chișinău, Istanbul, Linz, Ljubljana, Podgorica, Praga, Sofia, Viena, Varșovia, Zagreb, precum și patru colaborări naționale în Albania, Bosnia-Herțegovina, Macedonia și Ucraina.

Schoenherr a fost prima firmă de avocatură internațională care a intrat pe piața din România, în anul 1996. În prezent, Schoenherr și Asociații SCA reunește 60 de avocați și consultanți fiscali. Firma oferă servicii integrate în toate domeniile avocaturii de afaceri, precum și servicii de consultanță fiscală, printr-o societate afiliată specializată. Avocații Schoenherr sunt recunoscuți la nivel internațional de către organisme independente de cercetare a pieței de servicii juridice precum Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000.

German
Citește articolul precedent:
Închide