Sercin Giray a preluat conducerea Bayer România, Bulgaria și Republica Moldova

Sercin Giray a preluat la 1 iunie conducerea Bayer România, Bulgaria și Republica Moldova de la predecesorul ei Pascal Cassecuelle, care își va continua activitatea în funcția de Head of Supply Chain EMEA pentru Divizia Crop Science.

„Sercin Giray este noul Senior Bayer Representative pentru Grupul de Țări România, Bulgaria și Republica Moldova și Director General al Bayer România, continuându-și responsabilitățile actuale în calitate de CFO pentru Grupul de Țări”, se arată într-un comunicat al companiei.

Sercin este licențiată în Administrarea Afacerilor în limba germană – specializarea Controlling și și-a început cariera în Bayer în 1999, în aria de Contabilitate și Finanțe, în Turcia. În 2008 a devenit Head of Group Reporting, Bayer Turcia și, după 2 ani, a continuat dezvoltarea profesională în cadrul Bayer AG, în Germania, în poziția de Corporate Finance – Financial Country Coordination pentru Regiunea Europa.

Ea a revenit în Turcia în 2013 și, începând cu 2014, a condus echipa de contabilitate.

În septembrie 2018, Sercin a fost numită în funcția de CFO pentru operațiunile grupului german din România, Bulgaria și Republica Moldova.

“Este un moment al schimbării pentru toți, inclusiv Bayer, dar putem privi înainte cu încredere, deoarece avem o bază foarte solidă. Bayer este lider în domeniul științelor vieții și va continua să deservească fermierii, pacienții și profesioniștii din domeniul sănătății din România, Bulgaria și Republica Moldova, prin Diviziile sale Crop Science, Pharmaceuticals și Consumer Health. Doar câteva companii sunt atât de bine poziționate ca Bayer pentru a contribui atât la îmbunătățirea sănătății umane, cât și la hrănirea populației globale în creștere. Compania noastră își urmărește obiectivele de sustenabilitate cu aceeași dedicație pe care o alocă realizării obiectivelor sale financiare. Vom rămâne fideli viziunii noastre, «Sănătate pentru toți, nimeni fără hrană», mai ales acum, când actuala criză sanitară a mărit importanța activităților noastre, în domeniul agriculturii și sănătății, pentru societatea din jurul nostru”, a declarat managerul, într-un comunicat.

Operațiunile locale ale grupului Bayer în România, Bulgaria și Republica Moldova au atins o cifră de afaceri de peste 335 milioane euro anul trecut, din care divizia Crop Science a generat 62%, divizia Pharmaceuticals – 27% și divizia Consumer Health – 11%.

Cu Stația de Procesare a Semințelor din Sinești, județul Ialomița, Bayer a ajuns la exporturi de semințe de peste 65 de milioane euro în 2019. Bayer are peste 480 de angajați în cele trei țări, sediile principale fiind la București și Sofia.

În anul fiscal 2019, grupul Bayer avea aproximativ 104.000 de angajaţi şi a înregistrat vânzări de 43,5 de miliarde euro.

German
Citește articolul precedent:
Închide