La cea de-a 48-a ediție a Sibiu Jazz Festival, vom întâlni artiști din toate colțurile lumii ce vor trezi la viață jazz-ul! Timp de 4 zile Piața Mare din Sibiu va deveni nucleul acestui stil.

Dacă timp de aproape cinci decenii Festivalul de Jazz de la Sibiu a fost un mix de competiție, si diversitate culturală într-un format consacrat, de anul trecut, Festivalul de Jazz a evoluat într-o nouă structură. Concursul de Jazz a devenit o identitate de sine stătătoare, fiind un etalon pentru cei din domeniu - astfel, artiști locali, naționali și internaționali concurează pentru marele premiu de la Sibiu.

Sibiu Jazz Festival a devenit, astfel, un loc pentru promovarea multiculturalismului și a jazz-ului publicului larg. Și în acest an continuăm prin păstrarea aceluiași principiu, deschizând astfel scena românească pentru cei mai cunoscuți artiști din domeniu.

În perioada 17-21 mai, orice iubitor de jazz sau amator de evenimente culturale se poate bucura de o paleta a multiculturalității internaționale. Menționam doar câteva nume care se vor bucura publicul: Vali Boghean Band (Moldova), VEIN feat. Rick Margitza (Elveția, SUA), Luca Ciarla Quartet (Italia), JazzyBit (România), Balázs Balogh Quintet (Ungaria), NOJAZZ (Franța) și Street Jazz - Befunkbop (Spania).

De asemenea, un element nou pentru această ediție este participarea celor de la Pol Belardi’s Force (Luxembrug) – câștigătorii Sibiu Jazz Competition din anul 2017, dar și a celor de la Balázs Balogh Quintet (Ungaria, Croația) – câștigătorii ediției din 2016.

Sibiu Jazz Festival 2018 este un proiect cultural realizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Institutul Cultural Român, Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și ROGER.