Skanska a vândut austriecilor de la S IMMO două clădiri de birouri din București cu 97 mil. euro

Skanska a vândut clădirile de birouri Campus 6.2 și Campus 6.3, situate în București, către S IMMO AG, o companie imobiliară cu sediul în Austria, iar valoarea tranzacției s-a ridicat la 97 milioane euro.

Aceasta este prima achiziție a S IMMO AG de la Skanska și, totodată, cea mai mare tranzacție a Skanska pe piața românească până în prezent.

Campus 6.2 și 6.3 reprezintă faza 2 din complexul de birouri Campus 6, situat în zona de Centru-Vest a Bucureștiului. Cele două clădiri au o suprafață închiriabilă de aproape 38.000 de mp și 463 de locuri de parcare.

În prezent, clădirile sunt închiriate în proporție de 99%, de către companii precum Microsoft și Société Générale European Business Services.

„Vânzarea celor două clădiri este una cu totul specială. Este una dintre cele mai mari tranzacții din România, în contextul global în care încă ne aflăm, cea mai mare tranzacție pentru Skanska, pe piața locală și prima încheiată cu S IMMO AG, de către Skanska, la nivel global. Ne concentrăm mereu în a construi parteneriate longevive, iar în cazul Campus 6.2 și 6.3 am început seria acestora împreună cu Microsoft și Société Générale European Business Services și continuăm acum cu S IMMO AG. Să avem aproape de noi astfel de companii ca și parteneri de business ne face extrem de mândri și ne dă o energie tare bună în a ne menține ritmul sustenabil de dezvoltare a businessului, în România. Mulțumesc întregii echipe de proiect și colegilor implicați în această tranzacție pentru că întotdeauna fac «posibilul» din ceea ce câteodată pare foarte greu de realizat”, a declarat Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv al Operațiuniunilor din România pentru divizia de dezvoltare comercială a Skanska în CEE.

Faza a doua a Campus 6, proiectată de Westfourth Architecture, cuprinde două clădiri de birouri clasa A cu 11 etaje.

„Campus 6.2 și 6.3 vin în completarea portofoliului nostru de clădiri clasa A din București. Suntem convinși în totalitate că piața de birouri din capitala României va continua să crească puternic, după o oarecare stagnare cauzată de pandemie. Odată finalizate, cele două proprietăți vor adăuga valoare pe termen lung portofoliului S IMMO din regiunea CEE și vor avea un impact pozitiv asupra veniturilor”, a spus Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administrație al S IMMO AG.

Skanska a fost asistată în timpul procesului de vânzare de PeliPartners și JLL.

German
Citește articolul precedent:
Închide