BusinessMark Event Management alături de Deloitte România anunță organizarea seminarului „Totul despre originea mărfurilor. De le teorie la practică”, ce va avea loc pe 12 iunie 2018, la Oradea, Hotel DoubleTree by Hilton.

Dovada de origine a mărfurilor, care atestă practic „naționalitatea economică a mărfii”, este importantă atât din prisma taxelor vamale, cât și a măsurilor comerciale cum ar fi, taxe anti-dumping și de compensație, embargouri comerciale, măsuri de protecție și compensatorii, restricții cantitative etc.

Seminarul oferă participanților o abordare structurată a conceptului de origine și cuprinde discuții interactive în cadrul cărora vor fi prezentate cele mai des întâlnite oportunități și probleme care afectează modul de determinare a originii. Tematica include subiecte, precum:

 • Concepte de bază origine preferențială / nepreferențială
 • Calculul de origine
 • Exemple practice de stabilire a originii nepreferențiale
 • Exemple practice de stabilire a originii preferențiale
 • Documente care atestă originea
 • Declarația furnizorului
 • Exportator autorizat – riscuri și beneficii
 • Verificarea ulterioară a dovezilor de origine
 • Cazuri judecate de Curtea Europeană de Justiție
 • Informații de Origine Obligatorii

Participanții au oportunitatea de a se întâlni cu următorii speakeri:

 • MIHAI PETRE - Senior Manager Servicii Fiscale, Deloitte România
 • COSMIN DINCĂ– Senior Consultant, Customs & Global Trade, Deloitte România

Conferința se adresează directorilor financiari, generali, contabili, consultanților și experților fiscali, auditorilor, analiștilor financiari.

Înregistrarea la eveniment se va face prin completarea formularului online, disponibil pe site-ul BusinessMark și trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.

Seminarul este organizat de Deloitte Romania cu sprijinul BusinessMark Event Management și al partenerilor media: Financiarul.ro, Jurnalul de Afaceri, Ziare.com, Gazetadestiri, Business24, Debizz, Revista Valoarea, Roportal, Bucureșteni.ro, Administratie.ro, Global Manager, Vox Capital, PRBox, Centruldepresa.ro, SpatiulConstruit.ro, Rbeconnect.

Despre Deloitte

Deloitte este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale care oferă clienților o gamă completă de servicii integrate de consultanță.

Compania a dezvoltat o strategie solidă, la bază căreia se află o gamă diversificată de servicii profesionale furnizate clienților și un număr considerabil de industrii deservite în întreaga țară. Deloitte la dispoziția clienților resurse internaționale și priceperea locală pentru a-i ajuta să exceleze indiferent de locul în care aceștia își desfășoară activitatea.

Diversitatea este parte integrantă a identității companiei.

Despre BusinessMark Event Management

BusinessMark Event Management este divizia BusinessMark de organizare evenimente personalizate pentru clienți și de asigurare a suportului logistic. BusinessMark oferă posibilitatea construirii de evenimente B2B pentru companii, evenimente gândite și planificate împreună cu fiecare client astfel încât să respecte linia de comunicare și strategia de business ale companiei. Oferim consultanță și suport în implementare în ceea ce privește obiectivele strategice și de business stabilite pentru eveniment și asigurăm managementul evenimentului, acoperind aspectele ce privesc logistica, producția, dar și optimizarea bugetului.