Specialiștii din România, așteptați la EMO Hannover 2019, cel mai important târg pentru prelucrarea metalelor la nivel mondial

Foto: emag, Source: emo-hannover.de

Ediția cu numărul 22 a expoziției EMO, eveniment de referință la nivel internațional în domeniul prelucrării metalelor, se desfășoară în perioada 16 – 21 septembrie 2019 la Hanovra, în Germania, a treia piață de desfacere la nivel mondial pentru mașini-unelte.

Sub motto-ul „Smart technologies driving tomorrow’s production!“, expoziția mondială prezintă întreaga gamă de tehnologii de prelucrare a metalelor, care constituie inima oricărui proces de producție industrială.

EMO Hanovra se concentrează în primul rând pe mașini-unelte de prelucrare prin așchiere şi mașini de deformare, sisteme de producție, scule de precizie, flux automatizat al materialelor, tehnologii computerizate, electronică industrială şi accesorii. Vizitatorii de specialitate ai EMO vin din toate branșele industriale importante, cum ar fi construcția de maşini şi instalații, industria auto și de componente, tehnologiile aeronautice şi aerospațiale, mecanică fină și optică, construcția de nave, tehnică medicală, construcția de unelte şi forme, construcții de oțel şi construcții uşoare.

Expoziția este organizată de VDW (Asociația Germană a Producătorilor de Mașini-Unelte), Frankfurt am Main, Germania, în numele Asociației Europene pentru mașini-unelte Cecimo din Bruxelles, Belgia și în colaborare cu Deutsche Messe AG, Hanovra, Germania. VDW este purtătorul de cuvânt al industriei de mașini-unelte din Germania și una dintre puținele asociații din industrie care organizează târguri internaționale sub conducerea sa pentru sectorul pe care îl reprezintă.

„Toți producătorii importanți din domeniul tehnicii de producție se prezintă la Hanovra, la cea mai mare și cuprinzătoare expoziție pentru tehnica de producție industrială. Nimeni nu lipsește“, afirmă Christoph Miller, director al departamentului de târguri al organizatorului EMO VDW.

Până la sfârșitul lunii martie s-au înregistrat peste 2.000 de expozanți din aproape 50 de țări, din România fiind prezente companiile EMSIL, Inteligent LABS și Nova Group. La precedenta ediție a târgului, din 2017, au participat aproximativ 130.000 vizitatori, jumătate fiind din străinătate.

Consumul de mașini-unelte din România s-a ridicat anul trecut la 384 milioane de euro, importurile totalizând 356 milioane de euro. Cel mai mare furnizor este de departe Germania, înaintea Italiei și Franței. În 2018, Germania a exportat mașini în valoare de aproximativ 137 de milioane de euro în România, în creștere cu 6% față de anul precedent. Piesele și accesoriile, strungurile, centrele de prelucrare și mașinile de rectificat au fost printre cele mai comandate produse, potrivit informațiilor furnizate de VDW, cu ocazia unei conferințe de presă organizate la București.

„Businessul româno-german de mașini-unelte nu este o stradă cu sens unic”, a mai spus Miller. Germania acoperă aproximativ 12% din exporturile de mașini-unelte din România.

Potrivit statisticilor de import, trei dintre cele mai importante țări furnizoare pentru industria românească, Germania, Italia și Franța, au înregistrat până la sfârșitul lunii martie peste 900 de producători expozanți la EMO Hanovra. „Sunt reprezentați astfel mulți parteneri de afaceri importanți”, spune Christoph Miller. La precedenta ediție a expoziției, aproximativ 800 de vizitatori de specialitate din România au călătorit la Hanovra.

German
Citește articolul precedent:
Bosch a înregistrat vânzări de ordinul miliardelor cu Industria 4.0 Fabrica viitorului se transformă în realitate

Creștere: Bosch plănuiește să genereze vânzări anuale de un miliard de euro cu sisteme conectate pentru producție și logisticăProductivitate: „Industria...

Închide