Specialiștii în domeniul vamal, din România și străinătate, dezbat principalele provocări de la nivel European

identitate-AEO-870x450

BusinessMark Event Management alături de AEO FORUM anunță organizarea evenimentului “European Trade and Customs Forum”, ce va avea loc pe 17 mai 2018, la Hotel InterContinental, București.

Complexitatea, volumul și viteza comerțului global pun în prezent o mare presiune pe vămuirea mărfurilor, atât la nivelul agenților economici, cât și la nivelul autorităților vamale.

Totodată, numărul sporit al sancțiunilor internaționale, riscurile de penalități și datorii suplimentare au urcat programele de conformare vamală pe primele locuri ca importanță pe agenda directorului general.

Comerțul la nivel European este supus, de asemenea, unor provocări fără precedent.  Brexit, REX (registrul exportatorilor), autodeclararea originii preferențiale pentru bunuri provenind din țările în curs de dezvoltare (SGP), impactul ajustărilor de prețuri de transfer asupra valorii în vamă sunt doar câteva dintre problemele care vor apărea în următoarele 12 luni. În acest context, unii dintre cei mai buni specialiști în domeniul vamal vor discuta despre modalitățile prin care companiile pot traversa cu succes provocările vamale care au loc la nivel European.

Tematica evenimentului include următoarele subiecte:

 • Impactul operațiunii Brexit asupra originii preferențiale
 • Registrul Exportatorilor Autorizați (REX) – impactul său asupra dovezii de origine pentru companiile implicate în operațiuni de comerț cu țările SGP și Canada
 • Provocările viitoare pentru programul AEO și monitorizarea acestuia
 • Impactul ajustărilor de prețuri de transfer asupra valorii în vamă – ecoul deciziei CEJ în cazul Hamamatsu
 • Comisionarul vamal în viitor – impactul automatizării, tehnologiei blockchain și a procesărilor de meta date asupra vămuirii mărfurilor
 • Procedurile antidumping – un instrument eficient de protecție a practicilor comerciale europene echitabile

Participanții au oportunitatea de a se întâlni cu următorii speakeri:

 • ANNA JERZEWSKA, PhD – Expert în acorduri de liber schimb, Londra
 • MIHAI PETRE, Senior Manager, Global Trade Advisory, Deloitte România
 • MARIUS GAIȚĂ, Customs Operations & Compliance Manager – EUROCCOPER, Membru Fondator al AEO FORUM
 • GIOVANNI GIJELS, Director, Global Trade Automation, Deloitte Belgia
 • DANIELA NEAGOE, Manager Servicii Fiscale, Deloitte România

Conferința se adresează directorilor financiari, generali, logistici, comerciali și import-export.

Înregistrarea la eveniment se va face prin completarea formularului online, disponibil pe site-ul BusinessMark și trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.

Evenimentul este organizat de AEO FORUM cu sprijinul BusinessMark Event Management, BRCC – British Romanian Chamber of Commerce, ARILOG și al partenerilor media: RBT – Revista de Transport și Logistică, Financiarul.ro, Jurnalul de Afaceri, Ziare.com, Gazetadestiri, Business24, Debizz, Revista Valoarea, Roportal, Bucureșteni.ro, Administratie.ro, Global Manager, Vox Capital, PRBox, Centruldepresa.ro, SpatiulConstruit.ro, Rbeconnect.

Despre AEO FORUM

AEO Forum este prima asociație a operatorilor economici autorizați AEO din România și e membră a Asociației Internaționale a societăților certificate AEO. Scopul său principal este să informeze mediul de afaceri despre avantajele și importanta de a face comerț cu societăți certificate AEO, precum și de a-i informa în mod constant despre schimbările legislative cu impact în domeniul vamal.

Despre BusinessMark Event Management

BusinessMark Event Management este divizia BusinessMark de organizare evenimente personalizate pentru clienți și de asigurare a suportului logistic. BusinessMark oferă posibilitatea construirii de evenimente B2B pentru companii, evenimente gândite și planificate împreună cu fiecare client astfel încât să respecte linia de comunicare și strategia de business ale companiei. Oferim consultanță și suport în implementare în ceea ce privește obiectivele strategice și de business stabilite pentru eveniment și asigurăm managementul evenimentului, acoperind aspectele ce privesc logistica, producția, dar și optimizarea bugetului.

German
Citește articolul precedent:
Real estate concept
Real Estate – Competiție intensă pentru active

Românii sunt proprietarii caselor în care locuiesc, iar această atitudine influențează foarte mult modul de dezvoltare a pieței imobiliare rezidențiale...

Închide