Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, implementează soluții de telemedicină pentru a asigura continuitate îngrijirilor medicale pe perioada pandemiei și anunță lansarea WPK Online Healthcare Center, un centru medical virtual ce oferă pacienților video consultații cu experți reputați dintr-o gamă largă de specialități medicale.

Consultațiile video online vor fi acordate de medicii asociați WPK din multiple specialități medicale, precum medicină internă, chirurgie vasculară, chirurgie generală, gastroenteorologie, neurochirurgie, neurologie, ortopedie, diabet și nutriție, reumatologie, ORL, ginecologie, dermatologie și traumatologie.

Procesul este coordonat și organizat de un manager de caz dedicat, care răspunde tuturor întrebărilor pacientului legate de alegerea medicului potrivit și de procesul efectiv de programare și participare la consultația video.

Pentru pacienții români sunt asigurați trei manageri de caz care vorbesc limba română, astfel încât întregul proces să fie foarte facil pacientului. Aceștia vor oferi consiliere personalizată fiecărui pacient în parte și îi vor solicita acestuia analizele medicale în format electronic, pentru a fi vizualizate de medicul din Viena. Ulterior, pacientului i se va comunica ziua și ora la care va comunica online cu specialistul. În cazurile unde este necesar, specialiștii vor reevalua analizele realizate în țară, se arată într-un comunicat al WPK.

Plata se face online în câteva minute, iar consultația se face prin intermediul unei platforme video ce respectă standardele internaționale de siguranță a datelor, ușor de accesat de pacient.

Programările pentru consultații vor fi realizate cu ajutorul managerilor de caz Wiener Privatklinik din România, direct pe platforma online: https://ohc-wpk.com/ sau la adresa de e-mail info@wpk.at.

„În contextul epidemiologic actual, care face mai dificilă vizita în scop medical a pacienților români la Viena, vrem să rămânem alături de cei care doresc să aibă acces la expertiza medicilor spitalului nostru, iar soluția este telemedicina. Prin intermediul consultațiilor video online, putem oferi în continuare pacienților posibilitatea de a intra în contact cu experții noștri și de a primi opinia medicală și consilierea acestora, indiferent de tipul afecțiunii de care suferă și de gravitatea acesteia. Consultațiile se vor desfășura în cel mai scurt timp posibil și doar dacă medicul poate asigura același nivel înalt de profesionalism”, a declarat, în comunicat, Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.         

Spitalul Wiener Privatklinik pune la dispoziția pacienților servicii de diagnostic și tratament în peste 30 de specialități medicale și deține în structura sa 9 centre de competență, în oncologie, medicină sportivă și traumatologie, medicină cardiovasculară, ortopedie, chirurgia nervilor periferici, chirurgie generală, chirurgia tumorilor osoase, gastroenterologie și hepatologie, radiologie intervențională și microterapie.

În 2019, peste 1.100 de pacienți români au solicitat serviciile medicale ale spitalului, numărul acestora fiind în creștere cu 28% față de anul precedent.