Grupul german Continental a realizat în 2023 investiții de peste 100 milioane de euro în operațiunile sale din România, continuând trendul ultimilor ani în care a crescut constant, atât în centrele de cercetare și dezvoltare, cât și la nivelul unităților de producție. Compania a ajuns anul trecut la peste 20.300 de angajați în România, de la 19.000 de angajați în 2022.

Anul trecut, Continental a investit în echipamente noi, în tehnologie de ultimă generație și în dezvoltarea de personal în toate locațiile sale din țară (fabricile de componente electronice din Timișoara și Sibiu, fabricile ContiTech din Timișoara și Carei, fabrica de anvelope din Timișoara, precum și în centrele de inginerie din Timișoara, Iași și Sibiu). În sediul din Iași, Continental a inaugurat totodată laboratoare noi, precum și o parcare supraetajată.

„Continental continuă să ofere industriei tehnologii inovatoare dezvoltate în sediile din România și să fabrice componente care pun viitorul în mișcare. Prin competențele inginerilor, specialiștilor, operatorilor, precum și ale personalului administrativ din Continental, creăm o mobilitate mai sigură, mai conectată și durabilă. Vehicule definite prin software, soluții inteligente pentru materiale industriale, anvelope excelente, marchează munca de zi cu zi a colegilor din Continental. Fie că lucrăm la proiecte de inteligență artificială, securitate cibernetică, cloud computing sau multe altele, colaborarea dintre diferite echipe face inovarea posibilă. O echipă multidisciplinară, de peste 20.300 de operatori, programatori software și ingineri, modelează viitorul industriei auto”, spune Dr. Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România.

În centrele de cercetare și dezvoltare din Iași, Sibiu și Timișoara, specialiștii acoperă domenii precum hardware, design, mecanică și celelalte arii de lucru, toate susținute puternic de software care, împreună, conduc la depășirea unor noi praguri în industrie.

În același timp, angajații din unitățile de producție din Carei, Sibiu și Timișoara pun în aplicare tehnologiile industriei 4.0 și produc anvelope, echipamente electronice, curele de transmisie, linii de management termic și furtunuri, toate folosite pentru fabricarea celor mai noi generații de mașini.

„2023 este anul în care Continental, implicată puternic în atragerea de aproximativ 400 de milioane de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a reușit să pună o cărămidă importantă la baza dezvoltării industriei de semiconductori din România. Implicarea în astfel de proiecte cheie înseamnă responsabilitate față de întregul ecosistem automotive și tehnologic din țară”, adaugă von Albrichsfeld.

La nivelul întregului concern, în legătură strânsă cu activitatea din România, colaborarea, atât la nivel de unități de producție, cât și în centrele de cercetare și dezvoltare, conduce la noi soluții de mobilitate sustenabilă în toate ramurile: arhitectură auto, conducere autonomă, digitalizare, excelență operațională, experiența utilizatorului, industrie 4.0, siguranță activă și pasivă și sustenabilitate.

Pentru 2024, compania are planificat să continue angajările în locațiile sale din România în funcție de proiectele desfășurate în țară. De asemenea, investițiile planificate vizează valori comparabile cu cele de anul trecut.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic a realizat anul trecut o cifră preliminară de afaceri de 41,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 56 de țări și piețe.

În perioada 1999 – 2023, Continental a investit peste 2,3 miliarde de euro în activităţile din România, unde sunt reprezentare toate cele trei domenii de activitate ale companiei.