BusinessMark anunță organizarea evenimentului Tax & Finance Forum la București, pe 10 mai 2018, la Hotel Radisson Blu. Experții din cele mai importante companii de consultanță vor analiza tendințele și politicile fiscale la nivel național și internațional.

Tematica ediției din 2018 cuprinde subiecte, precum: Tendințe și politici fiscale la nivel mondial și european. Noua abordare OECD a taxării internaționale. Armonizarea legislației românești. Implicațiile asupra mediului de business din România; Tratamentul fiscal al cesiunilor de creanțe si alte noutăți privind impozitul pe profit; Prețurile de transfer; TVA - Schimbari legislative și jurisprudențiale recente care influențează exercitarea dreptului de deducere; Evoluții recente, la nivel european, în materia TVA. Cazuistica românească; Dezvoltarea sistemului TVA; Tranzacții în lanț (alocarea transportului pentru justificarea scutirii de TVA); Jurisprudența recentă a CJEU; Impactul deciziei CEJ Hamamatsu asupra valorii în vamă în cadrul tranzacțiilor bazate pe prețuri de transfer; REX – impactul înregistrării în Registrul Exportatorilor asupra dovezilor de origine preferențială; Aspecte privind inspecția fiscală. Controale și litigii fiscale.

Speakerii invitați în cadrul evenimentului sunt:

 • RĂZVAN UNGUREANU, Manager, Impozite directe, EY Romania
 • MIHAI PETRE, Senior Manager, Customs & Global Trade, Deloitte România
 • LIVIU GHEORGHIU, Senior Manager, Prețuri de Transfer, Mazars România
 • LUISIANA DOBRINESCU, Partener, Dobrinescu Dobrev SCA
 • MIHAELA HAMPU, Senior Manager, Tax Advisory, Mazars
 • ALEXANDRU COMĂNESCU, Senior Manager, Deloitte România

Ediția de la București va cuprinde două seminarii de câte două ore ce vor acoperi cele mai importante subiecte de fiscalitate pentru mediul de afaceri.

Specialiștii EY România, CLAUDIA SOFIANU - Partener, Impozit pe venit și contribuţii sociale și STELA ANDREI, Senior Manager, Impozit pe venit și contribuții sociale, vor susține seminarul cu tema „ Provocările anului 2018 cu privire la impunerea veniturilor, atât din perspectiva impozitului pe venit, cât și a contribuțiilor sociale”.

Cel de-al doilea seminar va fi susținut de ANDRADA PLEȘ - Tax Manager și ALEXANDRA LUNGEANU - Tax Consultant în cadrul Dobrinescu Dobrev SCA, iar tema abordată este „Investiție sau exit: structurarea fiscală a afacerii prin prisma impozitării directe”. Astfel, principalele aspecte discutate vor fi:

 • probleme întâlnite în practica fiscală pentru diferite tipuri de activități desfășurate de persoane fizice (dezvoltatori imobiliari, drepturi de autor, profesii liberale, venituri de natură comercială);
 • probleme de clasificare a tipurilor de venituri obținute;
 • condi​ț​ii pe care o societate trebuie să le ​î​ndeplineasc​ă​ pentru aplicarea impozitului pe veniturile micro​î​ntreprinderilor;
 • trecerea de la impozitul pe veniturile microîntreprinderilor la impozitul pe profit;
 • micro versus impozit pe profit: introducerea unor limitari ale deductibilității cu impact în faza investițională;
 • diferențe de impozitare la exit, în funcție de structura fiscală aleasă

Evenimentul se adresează directorilor financiari, precum și celor generali, economici, contabili, auditorilor, experților fiscali, analiștilor financiari și consultanților fiscali.

Înscrierea la eveniment se va face prin completarea formularului de înregistrare, disponibil pe site-ul BusinessMark și trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.

Evenimentul Tax & Finance Forum este organizat de BusinessMark alături de: PwC Romania, EY Romania, Mazars in Romania, Dobrinescu Dobrev SCA, CCF – Camera Consultanților Fiscali, Rent for Comfort, Plantăm fapte bune în România, Asociația The Social Incubator. Radioul oficial al evenimentului este: Europa FM. Partenerii media ai conferinței sunt: AGERPRES, NewMoney, Curierul Național, MoneyBuzz, Ziare.com, Business24, FEMEI ÎN AFACERI, Jurnalul de Afaceri, Manager Express, Transilvania Business, Debizz, Energynomics.ro, Centruldepresa.ro, Financiarul.ro, AVOCATURA, SpatiulConstruit.ro, Revista Valoarea, PRwave, Vox Capital, FinZoom, PRBox, Rbeconnect, Chalbert, Portal Management, Bucuresteni.ro, Administratie.ro, Gazetadeștiri, MediaRabbit, Roportal, Global Manager.

Despre BusinessMark

BusinessMark este o companie ce oferă servicii integrate de B2B și pune la dispoziția clienților săi modele de dezvoltare complexe cu scopul de a-i conecta în mod direct cu mediul de afaceri și de a crea oportunități de parteneriat strategic. Atât prin organizarea de evenimente business, cât și prin serviciile de B2B Public Relations. BusinessMark își propune să vină în întâmpinarea partenerilor săi cu strategii de comunicare și promovare centrate pe business matchmaking și crearea de oportunități de dezvoltare.