Tehnologie pentru controlul portierei mașinii, dezvoltată de inginerii Continental din Iași

Departamentul Body and Security din cadrul centrului de cercetare și dezvoltare Continental Iași, care numără peste 500 de oameni, s-a implicat în dezvoltarea unei tehnologii de control a portierei autovehicului, un produs cu funcții multiple, care contribuie la siguranța și confortul în trafic

Unitatea de control a portierei, lansată în vara anului 2017 de grupul german Continental, contribuie la siguranța pe șosea prin dezvoltarea motorului electric pentru acționarea geamurilor, ajustarea luminozității oglinzilor în funcție de condițiile de trafic și intensitatea farurilor mașinilor care circulă în spatele autovehiculului, deschiderea sau închiderea parasolarelor de la geamurile din spate prin comandă vocală, monitorizarea punctului mort din oglinzile retrovizoare, închiderea centralizată și acționarea luminilor de avertizare.

Tot de această unitate de control depind luminile ambientale din interiorul mașinii, cele exterioare folosite la semnalizare, precum și încălzirea portierelor, ajustarea și memorarea poziției oglinzilor laterale, animarea boxelor, funcții care contribuie la confortul șoferului.

Inginerii din Iași au coordonat proiectul, fiind responsabili pentru ariile de software, mecanică, hardware și sistem. O altă locație Continental din România care a contribuit la realizarea acestui produs este cea din Sibiu, inginerii de aici asigurând partea de creare de prototipuri, testare, proiectare și lansare.

Recent, departamentul din Iași a depășit pragul de 500 de membri ai echipei Body and Security.

„Creșterea rapidă a departamentului din ultimii ani a fost determinată rezultatele foarte bune obținute, de numărul mare de proiecte câștigate și de extinderea portofoliului de activități în locația din Iași“, a declarat Dragoș Bohotineanu, managerul departamentului.

Interior Body and Security dezvoltă la Iași faruri inteligente cu tehnologie LED și module pentru controlul securității și confortului șoferului și al pasagerilor precum portbagaj, portiere, trape și alte funcții din interiorul mașinii, pentru cei mai importanți producători de mașini din lume.

Grupul german Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și numără peste 233.000 de angajați, în 56 de țări.

În perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1,2 miliarde euro în activităţile din România, unde este prezent cu toate cele cinci divizii.

German
Citește articolul precedent:
Scoala Gimnaziala Nanu Muscel
Peste 500 de elevi din Câmpulung și Boteni beneficiază de computere noi, în urma amenajării a două laboratoare de informatică de către Holcim România

Elevii de la Școala Gimnazială Nanu Muscel din Câmpulung și Școala Gimnazială Petre Țuțea din Boteni se bucură începând cu...

Închide