Telekom Romania a încheiat anul trecut cu venituri totale de 972 milioane euro, în scădere cu 1,3%, în vreme ce EBITDA a coborât de la 175 milioane euro la 166 milioane euro, se arată în raportul financiar al Deutsche Telekom, proprietarul grupului de firme.

În ultimul trimestru din 2017, veniturile Telekom Romania Communications s-au diminuat cu 3,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 160,3 milioane euro, în principal din cauza tendinței de scădere a veniturilor generate de serviciile de voce fixă. Cu toate acestea, la nivelul întregului an, veniturile au crescut cu 0,9%, la 607,7 milioane euro.

Numărul de clienți pentru pachetele de servicii convergente a bifat un avans de 36% în T4, fiind depășit pragul de 500.000 abonați. De asemenea, numărul total de clienți TV a crescut ușor (+0,4%), la 1,470 milioane, în timp ce numărul de clienți de internet de mare viteză a ajuns la 1,18 milioane. Raportat la T4 2016, veniturile pentru serviciile de voce fixă au continuat să scadă (-15,1%), iar cele aferente serviciilor broadband și TV au înregistrat o descreștere de 4,8%, respectiv 1,9%.

Telekom Romania Mobile Communications și-a majorat veniturile cu 14,4% în ultimul trimestru al anului trecut, la 139,5 milioane euro, în principal datorită creșterii încasărilor generate de segmentul de abonamente și de vânzarea de echipamente. Veniturile din servicii au avansat cu 13,1%, la 83,5 milioane euro.

Baza totală de clienți Telekom Romania Mobile Communications a fost de 4,7 milioane, în scădere cu 11,1% față de aceeași perioadă a anului trecut, în principal din cauza eliminării SIM-urilor prepaid inactive. Segmentul postpaid a reprezentat 34,5% din baza totală de clienți.

„În sinergie cu operațiunile fixe din România, Telekom Romania Mobile face pași spre îmbunătățirea performanței, prin extinderea acoperirii 4G, reorientarea eforturilor de vânzări și optimizarea costurilor”, se arată într-un comunicat al Telekom Romania.

Telekom Romania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România. Telekom aparţine grupului german Deutsche Telekom, lider global de telecomunicații integrate.