Telekom Romania a anunţat finalizarea vânzării unui teren de aproape 2,6 hectare în zona Floreasca din București către dezvoltatorul imobiliar One United Properties, într-o tranzacție de peste 18 milioane euro.

„Preţul la care a fost încheiată tranzacţia este de peste 18 milioane de euro, aceasta fiind, astfel, cea mai mare tranzacţie de terenuri de pe piaţa imobiliară din Bucureşti din acest an”, arată Telekom.

Terenul intravilan, cu o suprafaţă de 25.839 mp, este compus din două loturi, de 24.786 mp şi, respectiv de 1.053 mp, având o deschidere de aproximativ 120 de metri către lacul Floreasca.

În cadrul tranzacției, dezvoltatorul One United Properties a fost reprezentat de Alexandru Boff, broker cu o experiență de peste 12 ani în segmentul de rezidențial high-end.

Terenul a fost fost scos la vânzare la începutul acestui an şi anunţat pe site-ul dedicat proprietăţilor imobiliare ale grupului Telekom Romania disponibile pentru vânzare şi închiriere.

Licitaţia a fost lansată în luna februarie, cu un preț de pornire de 13,9 milioane de euro, fără TVA.

Telekom aparţine grupului german Deutsche Telekom, lider global de telecomunicații integrate.

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties din București este specializat pe proprietăți rezidențiale exclusiviste și clădiri office. Printre cele mai importante proiecte ale companiei se numără One Herăstrău Park, One Herăstrău Plaza și One Charles de Gaulle.