Tratamente oncologice inovatoare la Anadolu Medical Center. Peste 1.000 de pacienți români apelează anual la specialiștii centrului medical din Turcia

Dr. Inge Aivas, Manager Medical, Centrul Medical Anadolu

Anadolu Medical Center din Istanbul, un spital de ultimă generație, multispecializat, de îngrijire acută, primește în fiecare an între 1.200 și 1.500 de români pentru consultații oncologice, creșterea numărului de pacienți fiind susținută, printre altele, de recomandările primite de la vechii pacienți ai centrului medical, înființat de către Fundația Anadolu în 2005.

Centrul Medical Anadolu are două caracteristici majore: statutul non-profit și apartenența la Johns Hopkins Medicine SUA, recunoscut la nivel mondial. Această afiliere îl poziționează la nivelul celor mai bune spitale din lume și îi asigură acces continuu la cele mai noi inovații, expertiză și tehnologie de ultimă oră.  

Centrul oferă excelență în Oncologie – oncologie medicală, oncologie pediatrică, 15 ani de experiență în radioterapie Cyberknife și IMRT, tehnologie de ultimă oră în unitatea de transplant de măduvă, ajungând la 2.000 de transplanturi între 2010-2019.

„De cinsprezece ani luptăm împreună împotriva cancerului fără a da înapoi. Înțelegem că un diagnostic de cancer este dificil în sine, cu atât mai mult călătoria într-o țară străină pentru tratament. Suntem aici: vorbitori nativi de limba română, cu înțelegere a culturii și obiceiurilor românești, gata să-i ajutăm pe compatrioții noștri 24/7”, a declarat Dr. Inge Aivas, Manager Medical în cadrul Centrului Medical Anadolu.

Departamentul de Oncologie Intervențională al centrului medical a fost înscris ca parte a etapei pilot IASIOS (Sistemul internațional de acreditare pentru serviciile de oncologie intervențională), o inițiativă mondială. Toate intervențiile oncologice sunt efectuate de radiologi de intervenție, certificați de Consiliul European de Radiologie Intervențională (EBIR).

Imagistica sofisticată – cu utilizarea suplimentară de software special, sisteme de navigație/robotice – joacă un rol esențial în timpul determinării stadiului cancerului, planificarea preoperatorie, monitorizarea efectului tratamentului și supravegherea reapariției bolii.

„În 2019, pentru oncologie, am avut în total 23.000 de consultații internaționale și locale, din care între 1.200 și 1.500 au fost pacienți români. Anual, avem în jur de 7.000 de pacienți internaționali, din care mai mult de trei sferturi sunt oncologici”, a arătat Dr. Inge Aivas.

Echipa Anadolu România include 15 coordonatori de pacienți și traducători, precum și o asistentă medicală de caz și un medic coordonator de limbă română.

Anadolu Medical Center este un institut care a fost premiat de către Societatea Europeană de Oncologie Medicală drept unul dintre puținele centre din Europa și este singurul spital din Turcia acreditat de Organizarea Institutelor Europene pentru Cancer.

Ceea ce diferențiază Institutul Oncologic de la Centrul Medical Anadolu este abordarea multidisciplinară și centrată pe pacient. Toate cazurile pacienților sunt discutate pe subtipuri de comisii tumorale pentru a obține avizele mai multor medici din diverse specialități legate de oncologie.

German
Citește articolul precedent:
Închide