Un fost manager în cadrul OMV și E.ON, la conducerea Electrica SA

Corina Popescu, director general Electrica SA

Consiliul de Administrație al Electrica SA a desemnat-o pe Georgeta Corina Popescu, un executiv de top, cu o vastă experiență în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale, în funcția de director general al companiei, începând cu data de 1 februarie, pentru un mandat de patru ani.

Numită la 1 iunie 2018 pe poziția de director general al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a grupului Electrica, Corina Popescu a preluat din data de 1 noiembrie 2018 și funcția de director general provizoriu al Electrica SA.

„Procesele de optimizare a activităților rămân o prioritate pentru noi, în perioada imediat următoare, atât pe segmentul de distribuție, cât și pe aria de furnizare, la fel și modernizarea infrastructurii de distribuție. Va trebui să găsim un echilibru între schimbările aduse de ultimele modificări legislative, inclusiv ale cadrului de reglementare, și asigurarea unor rezultate financiare sustenabile pentru acționari, în condițiile îmbunătățirii calității serviciilor oferite clienților noștri”, a declarat directorul general al Electrica SA, într-un comunicat.

Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Electroenergetică, Corina Popescu și-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice București.

Începând cu anul 2007, ea și-a desfășurat activitatea în sectorul privat, ocupând funcții importante în cadrul grupurilor E.ON România și OMV.

În intervalul decembrie 2015 – februarie 2017, ea a fost secretar de stat în Ministerul Energiei, perioadă în care a făcut parte și din Consiliul de Administrație al Electrica SA.

Începand cu 1 mai 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar in perioada iunie 2017 – aprilie 2018 a fost președintele Directoratului Transelectrica.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice. Grupul oferă servicii la peste 3,7 milioane de clienți și are o arie de cuprindere națională – cu  organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

German
Citește articolul precedent:
Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din capitala Romaniei

Radisson Hotel Group, unul dintre cele mai mari grupuri de hoteluri din lume, cu opt branduri distincte si mai mult...

Închide