Vânzările consolidate ale Bosch în România au crescut cu 3% anul trecut, la 2,2 mld. lei

Mihai Boldijar

Grupul german Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a încheiat anul fiscal 2020 cu vânzări consolidate în valoare de aproape 2,2 miliarde de lei (448 de milioane de euro) în România, înregistrând astfel o creștere de aproximativ trei procente în comparație cu anul precedent.

Vânzările totale nete, de 6,8 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companii afiliate, au rămas la un nivel similar cu cel al anului anterior, arată compania.

„În 2020, Grupul Bosch în România a obținut rezultate financiare notabile, în ciuda efectelor pandemiei de coronavirus și a scăderii producției în domeniul auto”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch și reprezentantul grupului Bosch în România.

În pofida mediului de piață provocator, prognoza pentru anul fiscal curent în România rămâne pozitivă, a adăugat reprezentantul Bosch.

Grupul german a investit în România aproximativ 487 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane de euro) în anul 2020, în special pentru a continua dezvoltarea unităților de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și Blaj. Fabrica de componente auto electronice din Jucu (județul Cluj) și-a mărit capacitatea de producție și de depozitare, valoarea investițiilor depășind anul trecut suma de 85 de milioane de euro.

Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani și are peste 8.160 de angajați în cinci entităţi.

Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.

În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, cu aproximativ 395.000 de angajaţi în întreaga lume și vânzări de 71,5 miliarde de euro în 2020.

German
Citește articolul precedent:
Grupul austriac Eglo Leuchten aniversează 25 de ani de activitate în România, unde a realizat investiții de peste 10 mil. euro

Filiala românească a producătorului de corpuri de iluminat Eglo Leuchten Austria aniversează 25 de ani de activitate pe piața locală,...

Închide