Vânzările Miele România au crescut cu 23% anul trecut, la 30,3 milioane lei

Loredana Butnaru, director Miele România

Producătorul german de electrocasnice premium Miele a încheiat anul 2017 cu vânzări de 30,3 milioane de lei în România, cu 23% mai mult față de 2016, iar pentru acest an își propune un avans al vânzărilor până la 35 de milioane de lei.

„Creșterea de anul trecut s-a bazat atât pe extinderea din țară, cât și pe încrederea dovedită pe care clienții o au în calitatea produselor Miele. Un client care achiziționează prima dată un aspirator, de exemplu, va reveni și pentru o mașină de spălat sau un cuptor cu abur. În 2018 vom continua să mergem mai aproape de clienți, prin deschiderea unui nou showroom, dar și prin extinderea portofoliul de produse cu noi echipamente Miele – aspiratoare fără sac și aspiratoare robot, dar și o nouă game de hote. Astfel, ne propunem să creștem cifra de afaceri până la 35 de milioane de lei”, a declarat Loredana Butnaru, director Miele România.

Numărul de produse achiziționate de către clienții români a crescut față de 2016, pe primul loc fiind aspiratoarele (6.500 de bucăți, +8,3%), mașinile de spălat rufe și uscătoare (3.200 de bucăți, +60%) și mașinile de spălat vase (600 de bucăți). În topul echipamentelor achiziționate în 2017 s-au regăsit și cuptoarele cu abur și espressoarele, alături de cafeaua marcă proprie, lansată anul trecut.

„Cel mai scump produs vândut de Miele România în 2017 a fost combina frigorifică Master Cool, în valoare de aproximativ 35.000 de lei. Echipamentul permite refrigerarea separată a alimentelor, prin intermediul sertarelor cu micro-climate, cu reglaj independent al umidității”, arată compania.

Produsele de întreținere, accesoriile și consumabilele au generat 5% din totalul vânzărilor.

Cele mai importante investiții din 2017 au fost deschiderea magazinului Miele Point din Constanța și a primului Shop in Shop Miele, în Auchan, Afi Center.

Fondată în 1899, compania germană are în prezent peste 18.000 de angajați și a obținut vânzări de 3,71 miliarde de euro în anul financiar 2016/2017.

German
Citește articolul precedent:
Vrei sa spui o poveste care vinde?

Dacă ești antreprenor, manager, online marketer, om de vânzări, psiholog sau pur și simplu vrei să-ți îmbunătățești relațiile și vrei...

Închide