VGP, furnizor paneuropean de spații imobiliare logistice și semi-industriale de înaltă calitate, a demarat la începutul lunii noiembrie dezvoltarea noului său parc de business din Brașov, în partea centrală a României.

VGP Park Brașov este dezvoltat pe o suprafață de aproximativ 390.000 metri pătrați și va avea un potențial total de 180.000 metri pătrați disponibili pentru închiriere.

Prima clădire, cu o suprafață de 9.400 metri pătrați, este planificată să fie dată în folosință la mijlocul anului 2021 și va fi parțial ocupată de compania farmaceutică Fildas Trading.

„Suntem încântați că am demarat lucrările pentru VGP Park Brașov și avem oportunitatea de a oferi clienților noștri un parc logistic de primă clasă, într-o locație de top. După finalizare, ansamblul va constitui unul dintre cele mai mari parcuri logistice din portofoliul nostru, din România. Ne bucurăm să anunțăm că noul nostru parc de business a fost validat de către unul dintre jucătorii de top ai pieței de distribuție pentru produse farmaceutice, Fildas Trading S.R.L., care va deveni astfel primul chiriaș al parcului. Colaborarea cu echipa Fildas a fost foarte bună și suntem încrezători că acesta este doar începutul unui parteneriat pe termen lung”, a declarat, într-un comunicat, Adrian Crizbășianu, Country Manager VGP România.

Fildas Trading va ocupa un spațiu de aproximativ 4.000 metri pătrați cu temperatură controlată și birouri aferente. Catena, rețeaua de farmacii afiliată companiei, este unul dintre liderii pieței în domeniu.

Parcul logistic este situat adiacent orașului și șoselei de centură a Brașovului și are acces direct din drumul național E68 către Sibiu, fiind foarte aproape de conexiunea cu viitoarea autostradă A3 București-Brașov-Sibiu. De asemenea, parcul logistic beneficiază de acces direct la rețeaua de transport public al Brașovului.

Mai mult, aeroportul din Brașov, amplasat în apropiere și care se află în ultimele faze de construcție, va asigura conexiunea cu cele mai importante orașe din Europa.

Orașul Brașov este unul dintre cele mai importante centre industriale și de învățământ tehnic din România, iar întreaga zonă metropolitană găzduiește peste 250.000 de locuitori, care oferă o bază substanțială de angajați calificați.

Filiala din România a grupului VGP, prezentă pe piață din 2007, deține în prezent parcuri active în Timișoara și Sibiu, precum și o suprafață de teren importantă pentru dezvoltări în București, Arad și acum Brașov. Grupul VGP are un total de 72 de parcuri situate în 12 țări europene și se află în continuă expansiune pe toate piețele unde este prezent.