VGP, dezvoltator paneuropean de spații de înaltă calitate pentru logistică și uz semi-industrial, anunță achiziția unui nou teren într-o locație excelentă lângă București și începutul dezvoltării noului său parc VGP Park București.

VGP Park București va fi dezvoltat pe un teren de circa 250.000 mp și va avea o suprafață potențială totală de închiriere de aproximativ 120.000 mp împărțită în 4 clădiri. Parcul oferă flexibilitate viitorilor chiriași în ceea ce privește design-ul și opțiunile de customizare.

Parcul este situat în partea de nord a Bucureștiului. Poziționat exact la intersecția autostrăzii A3 cu șoseaua de centură a Bucureștiului, cu acces direct la ambele, este situat ideal pentru a asigura accesul facil către centrul orașului, precum și conexiunea perfectă pentru distribuție în jurul Bucureștiului și spre nord, via autostrada A3, către Ploiești & Brașov. Localizarea parcului, pe lângă beneficiul dat de disponibilitatea forței de muncă din această parte a Bucureștiului, îl face ideal pentru companiile active în logistică, comerțul electronic și comerțul cu amănuntul, fiind totodată o locație ideală cu acces fluid spre centrul orașului pentru distribuția finală („last mile delivery”).

Construcția primei clădiri, cu o suprafață de 28.000 mp, este planificată să fie lansată în iunie 2021, iar livrarea către primii chiriași este programată pentru decembrie 2021.

Din punct de vedere economic, Bucureștiul - al patrulea oraș ca mărime din UE, cu o populație de aproximativ 2,3 milioane de locuitori în zona metropolitană - este cel mai prosper oraș din România, cu o serie de facilități mari pentru expoziții și conferințe, institute de învățământ superior, instituții culturale, galerii comerciale mari și zone de recreere.

Bucureștiul deține de asemenea aproape jumătate din stocul românesc de spații logistice moderne clasa A, estimat la aproximativ 5 milioane de mp la sfârșitul anului 2020, fiind astfel piața principală pentru segmentul imobiliar logistic & semi-industrial.

„Suntem foarte încântați că am achiziționat acest teren situat într-o poziție strategică, lângă Capitala Romaniei, și astfel VGP își face intrarea pe piața din București. Shimbările tehnologice și dezvoltarea accelerată a comerțului electronic continuă să fie un factor important de creștere a cererii de spații logistice de înaltă calitate, VGP înregistrând o cerere consistentă, în creștere, de la potențialii chiriași. Cu acest nou parc, putem oferi spații durabile de înaltă calitate într-o locație de top din București”, a declarat Adrian Crizbășianu, Country Manager VGP România.

VGP România, filială a grupului VGP cu o prezență îndelungată în România din 2007, deține în prezent parcuri logistice și semi-industriale active în Timișoara și Sibiu, precum și parcuri în construcție la Brașov și Arad. Grupul are un total de 77 de parcuri situate în douăsprezece țări europene și se află intr-o expansiune accelerată pe toate piețele sale.

VGP se angajează să implementeze în continuare în clădirile sale elemente constructive durabile, complexe și cu largă aplicabilitate, ca parte a strategiei sale de sustenabilitate pentru a atinge o amprentă neutră de CO2 până în 2025. Raportul de responsabilitate corporativă al VGP 2020 subliniază progresul și angajamentul companiei de a consolida eforturile de durabilitate în activitatea sa de zi cu zi.

VGP Park București va îndeplini, de asemenea, standardele pentru construcții durabile. Toate clădirile vor fi supuse procesului de certificare BREEAM Very Good care evaluează soluțiile ecologice implementate, cum ar fi pregătirea acoperișurilor pentru panourile solare.