Vox Property Group, unul din cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din zona de vest a țării, a contractat o finanțare de 19,5 milioane de euro de la CEC Bank.

Suma va fi utilizată atât refinanțarea creditelor aferente proiectelor finalizate – Vox Technology Park, unul dintre cele mai importante hub-uri de afaceri din Timișoara, și Rivendelle, un proiect rezidențial premium, cât și pentru finanțarea proiectelor în dezvoltare – ansamblul rezidențial Vox Vertical Village, a anunțat dezvoltatorul, într-un comunicat.

„2020 a fost un an dificil pentru segmentul de birouri, ne-am repoziționat rapid și am luat numeroase măsuri pentru sporirea gradului de siguranță la birou, decizii care au generat rezultate bune din punct de vedere al închirierilor de spații. Aceste rezultate au menținut încrederea partenerilor noștri din piața bancară la un nivel ridicat și s-au concretizat și în actuala linie de finanțare acordată de către CEC Bank”, a declarat Virgil Tornoreanu, CEO Vox Property Group.

Proiectul de birouri Vox Technology Park, finalizat în urma unei investiții de 30 de milioane de euro, a înregistrat rezultate bune în ultimele 12 luni, peste 8.700 de metri pătrați de birouri fiind închiriați de la debutul pandemiei COVID-19 pe plan local.

Printre companiile care au închiriat sau și-au extins spațiile în ultimul an în Vox Technology Park se numără Kromberg & Schubert, ATOSS Software, Tech Mahindra, Connect 44 Romania sau Casa Rusu.

Vox Property Group are în dezvoltare și proiectul rezidențial Vox Vertical Village, amplasat în imediata apropiere a proiectului de birouri.

„În 2020, CEC Bank a demarat colaborarea cu Vox Property Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din zona de vest a țării. Suntem mândri că putem susține proiecte de succes care impulsionează dezvoltarea economică a zonei și răspund unor nevoi reale din piață”, a spus Laura Mihai, Director Clienți Mari în cadrul CEC Bank.

PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant exclusiv al Vox Property Group în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției.

„Ne bucurăm că am fost alături de Vox Propery Group în ridicarea capitatului necesar pentru a continua nu doar edificarea unor proiecte imobiliare, ci și invesțiile constante în sustenabilitate și inovație, atribute cheie ce au condus la succesul acestei finanțări. Vox Technology Park și Vox Vertical Village sunt două proiecte aparte, ce respectă cele mai înalte standarde de eficiență energetică și înglobează tehnologie de ultimă generație pentru a spori securitatea, confortul și rentabilitatea clădirilor”, a declarat Mihai Murgu, Partener PCF – Investment Banking.