Parcul de afaceri West Gate din vestul Capitalei, deținut de Genesis Property, a prelungit contractul de închiriere cu compania germană Siemens pentru încă cinci ani, suprafața închiriată fiind extinsă cu aproximativ 700 metri pătrați.

West Gate găzduiește Siemens din anul 2008, iar contractul recent semnat va intra în vigoare în luna decembrie 2018.

„Suntem mândri de faptul că o companie de talia Siemens a ales să rămână chiriașul nostru până în 2023. Un contract cu o durată neîntreruptă de 15 ani, în aceeași locație, nu este foarte des întâlnit în domeniul imobiliar”, a declarat Liviu Tudor, președintele și fondatorul companiei Genesis Property.

Dezvoltatorul a anunțat recent că va investi 1,5 milioane euro pentru construcția unei piscine în parcul de birouri West Gate, dotată cu o pistă de alergare și roller blading, aceasta reprezentând o premieră în cadrul unui complex de birouri din România. Totodată, până în toamnă, actualul restaurant din West Gate va trece printr-o amplă transformare, fiind extins cu mai mult de 150 de locuri la masă, dar și linii noi de servire rapidă.

În prezent, parcul de birouri pune la dispoziția comunității de business (formată din peste 10.000 oameni de business și studenți) o gamă largă de servicii și facilități, precum: trei spații de parcare dedicate (o parcare multilevel de 600 locuri, o parcare cu plată de 170 locuri și o parcare a campusului de 180 locuri), restaurant, supermarket, cafenele, o spălătorie auto, curățătorie de haine, sală de fitness, teren de sport și spații de relaxare exterioare pe iarbă.

Printre companiile care au sediul în West Gate se numără Societe Generale European Business Services, Dacia Renault, Ericsson, WNS, Citi, Accenture, Panasonic, Alpha Bank, Carestream Health și Medicover.

West Gate este amplasat în cartierul Militari, în imediata apropiere a stației de metrou Preciziei, fiind compus din cinci clădiri de birouri, având o suprafață totală închiriabilă de 75.000 de metri pătrați.

Genesis Property este o companie de dezvoltare imobiliară cu o experiență de peste 20 ani pe piața locală. Compania a dezvoltat parcurile de birouri West Gate și Novo Park, care totalizează circa 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A. Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus privat studențesc din România, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere și apartamente destinate închirierii și a unei unități de cazare de 4 stele – Studio One Accommodation Suites.

Valoarea investițiilor realizate de Genesis Property în România se ridică la peste 400 de milioane de euro.