Wienerberger nu mai achiziționează producătorul de cărămizi Brikston din Iași

Grupul austriac Wienerberger, lider în producția de materiale de construcții din Europa Centrală și de Est, a anunțat că renunță la achiziția planificată a producătorului local de cărămizi Brikston și își retrage cererea depusă în acest sens la autoritatea de concurență.

„Scopul nostru este să ne consolidăm platformele industriale și să accelerăm creșterea companiei. Suntem foarte bine poziționați în România și vedem în portofoliul pe care îl avem în prezent oportunități atractive de dezvoltare. Prin urmare, ne concentrăm pe extinderea platformelor existente, prin proiecte de creștere organică. De asemenea, nu exclud posibilitatea diversificării în viitor a portofoliului nostru local cu alte materiale de construcți”, a declarat Heimo Scheuch, CEO al grupului austriac.

ADM Capital, un fond internațional de private equity cu 20 de ani de experiență pe piețele emergente, a fost de acord să-și vândă integral acțiunile către Wienerberger în octombrie 2017, iar tranzacția a fost înaintată Consiliului Concurenței din România pentru procesul de evaluare si aprobare.

În urma corespondenței cu Consiliul Concurenței din România, ADM Capital și Wienerberger au anulat vânzarea firmei Brikston Construction Solutions, au anunțat reprezentanții fondului de private equity.

„Ca fond de private equity orientat spre dezvoltare, ne-am concentrat întotdeauna asupra creșterii cifrelor de afaceri si profitabilității companiilor noastre. Brikston a înregistrat o creștere puternică sub ADM Capital și a îmbunătățit profitul operațional cu mai mult de 75% in ultimii patru ani. Împreună cu echipa de management, vom fi dedicați creșterii ulterioare a companiei Brikston prin mijloace organice și anorganice”, a spus Anthony Stalker, Partener al ADM Capital.

Înființată în 1967 ca entitate de stat și privatizată în 1994, Brikston (denumită anterior Ceramica) este unul din principalii producători de cărămidă din România. Cu sediul în Iași, compania a realizat vânzări de aproximativ 19 milioane de euro în anul 2017.

Wienerberger, prezent în România din 1998, este unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din țară. Compania operează în total șase unități de producție de cărămizi și pavaje și are aproximativ 470 angajați.

În 2017, grupul Wienerberger a generat vânzări de peste 76 milioane de euro în România.

„Ca lider al inovației, Wienerberger a jucat un rol-cheie în modelarea industriei construcțiilor din România, în ultimii 20 de ani. Am investit constant în activitățile noastre din această țară. Vom continua să facem acest lucru și să extindem operațiunile existente. Ne vom concentra pe dezvoltarea relației cu clienții, precum și pentru a avansa în direcția produselor inovatoare și a tehnologiilor digitale”, a mai spus CEO-ul grupului austriac.

În portofoliul Wienerberger, cel mai mare producător de cărămizi la nivel mondial, se regăsesc și învelitori ceramice, pavaje de beton și sisteme de țevi.

Cu un total de 197 de unități de producție, grupul Wienerberger a generat anul trecut venituri de 3,11 miliarde euro.

German
Citește articolul precedent:
Robert Hellwagner este noul CEO al Selgros România

Retailerul Selgros Cash & Carry România, unul dintre cei mai importanţi operatori din comerţul românesc, are de la 1 iulie...

Închide